POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

"Pengar är inte allt"

“Juande, vete ya” fick lyckad effekt.

Själv har jag alltid tyckt att Juande Ramos var en spännande matchning med Málaga och trott att han är en man som kan föra klubben upp mot en stabil placering på den övre halvan av tabellen för att på längre sikt kliva ännu högre.

Supportrarna tyckte annorlunda.

Och jag hänger inte riktigt med varför. Málaga har ett ungt lag. Det måste finnas tålmodighet och förtroende i det här skedet. Juande Ramos har all erfarenhet som krävs för en tränare och speciellt i en klubb av mindre dignitet jämfört med Ramos tidigare tränaruppdrag.

Trots fartfyllt och ofta underhållande spel nöjde sig inte Málaga-supportrarna med Juande Ramos jobb – och till slut fick de rätt. I dagarna har Ramos avgått som huvudtränare för klubben och ersatts av sin assisterande tillika föredetta Málaga-spelaren Marcelo “El Gato” Romero.

Ett val som snarare känns enkelt är fullkomligt genomtänkt. På positiva sidan är förstås att Romero var en omtyckt spelare i Málaga under 2000-talet och säkerligen kommer få tid på sig att bevisa sina kvalitéer som tränare.

***

Hackat (?) Twitterkonto eller bara en allmänt packad och korkad Samir Nasri?

Som dessutom ska utredas och undersökas av Spaniens antidopningsbyrå.

Well… efter en spelmässigt bra höst där fransmannen verkligen fått ett sportsligt uppsving efter ett par tuffa säsonger i Manchester City firar Nasri knappast nyår som en man utan frågetecken över sig.

Hade det gällt Vicente Iborra hade jag blivit förvånad. Nu är det Samir Nasri. Det ska och är aldrig riktigt lugnt och harmoniskt kring honom.

***

Nej, det klart inte Cristiano Ronaldo ska till Kina. Åtminstone inte än på många år.

Men man älskar ju demonagenten Jorge Mendes uttalande kring ryktena om en eventuell Ronaldo-övergång till Kina.

“Pengar är inte allt”.

Nog för att han vill vara på god fot med Ronaldo men finns det någon mer girig person som skriker och gör allt för stålarna i fotbollsvärlden än Jorge Mendes?

Det är väl han och Carlitos Tevez.

***

Mer om Silly Season stundar när året blivit 2017. Men jag tippar tyvärr – beroende på hur man ser på det hela – att det blir en ganska lugn januari ur spansk synvinkel.

Vilket det ofta är. Visst lär en del klubbar panikköpa, eller snarare låna, de sista dagarna. Men några storartade värvningar tror jag inte vi ska förvänta oss.

Framför allt blir det intressant att se hur Valencia hanterar sin helt bedrövliga situation. En spelregissör och en anfallare som faktiskt vet hur man gör mål vore högst nödvändigt, till att börja med.

***

Vilket fotbollsår vi snart kan lägga bakom oss!

Och vilket fotbollsår vi har att se fram emot nästa år. Kan Real Madrid hålla greppet i ligan? Kan något lag överhuvudtaget hota de spanska i Champions League? Får vi drömfinalen Spanien-Sverige i U21-EM? Vilket lag ska lyckas vägra Europa League-titeln när Sevilla kastat upp stafettpinnen i luften? Och kommer FC Sampierdarenese äntligen vinna division 7 i Stockholm nästa säsong?

Dessutom hållet jag hoppet vid liv att Juan Roman Riquelme gör comeback på fotbollsplanen. Kan Juan Sebastian Verón, 41 bast, så kan väl Riquelme. Han är trots allt bara 38.

Trevlig fortsättning på året och gott nytt år allesammans!

Publicerad 2016-12-30 kl 11:44

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå