Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Celta Vigos insats mot Real Madrid säger så mycket mer

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Förvisso ett Real Madrid i sin hittills enda dipp den här säsongen. Men ändå.

Celta Vigos cuptriumf över två matcher mot regerande Champions League-mästaren, som nyss slog det inhemska rekordet på 40 raka utan förlust, är otroligt imponerande.

Inte minst sättet man dessutom vinner på. Celta Vigo-sättet. Eduardo Berizzo-visionen med Marcelo Bielsa-inspiration. Det blir knappast gråtrista tillställningar. Det är också därför jag, som så många andra, fallit platt för Celta Vigos fotboll under de senaste åren. Man vet att det blir underhållande och att laget aldrig ger vika eller förändrar sin grundidé oavsett motstånd.

Annons

Att det också faktiskt ger resultat och inte bara på “Paco Jémez-nivå” är just underhållande är förstås ett fantastiskt betyg.

Och det bör så klart poängteras att det inte bara varit guld och gröna skogar i Celta Vigos läger heller. Säsongen började knackigt, det dröjde innan man hittade lösningar för att fylla Nolitos skor och fallet Fabián Orellana har så klart varit påfrestande för hela spelartruppen.

Det var två riktiga urladdningar mot Real Madrid. Celta sprang mer, åtminstone mer effektivt, och spelade med ett väldigt stort självförtroende. I slutändan är det ändå små marginaler som avgjorde till Celtas fördel, men det jag tycker hela det här dubbelmötet verkligen signalerar är vilken otroligt hög nivå som de spanska lagen strax under toppen faktiskt håller.

Sevilla har accelererat och tagit ytterligare en nivå där här säsongen under Jorge Sampaoli. Athletic fortsätter hålla en vansinnigt hög högstanivå. Villarreal likaså. Real Sociedad har äntligen spelat ut hela sitt register med tanke på vilket spelarmaterial som finns.

Annons

Och så Celta Vigo då. Detta charmiga himmelsblåa lag som bara kör.

Jag tycker John Guidetti personifierar Real Madrid-dubbelmötet ganska bra med sitt slit, sin energi och sitt ständiga pådrivande. Han är spelare som lyfter andra i sådana här matcher. Men utan finessen från Iago Aspas, Pablo Hernández och Daniel Wass – herregud, vad bra han är – hade det förstås inte gått.

Där har Guidetti fortfarande lite att jobba på. Det vill sig inte riktigt i sista tredjedelen även om lägena uppstår match efter match.

Till slut får vi hoppas att det släpper totalt. Matcherna kommer i alla fall fortsätta dugga tätt. Nu är Celta vidare och ställs mot Barcelona, Atlético (som man slog ut i cupen förra säsongen) eller Alavés. Jag behöver väl knappast peka vilket lag som är drömlotten där.

Steget till en historisk final är inte så stort.

Annons
Publicerad 2017-01-26 20:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto