Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det här kommer bli Atléticos stora vändning

Pinthorp

 Twitter: @pinthorp

Atlético-Celta Vigo fick avsluta min helg, och det var knappast en slätstruken historia. Den hade det mesta när det kommer till dramatik, vändningar, individuell skicklighet i yppersta världsklass och en eldande Diego Simeone som kanske sprang mest av alla på Vicente Calderón den här kvällen.

Om några månader tror jag vi kommer titta tillbaka på just det här mötet, och den här vändningen som ledde till Atlético-seger i slutskedet, och reflektera över det som en stor vändning för de rödvitrandiga.

Atlético har, med Atlético-mått mätt de senaste åren, haft en ganska böljande och svajig säsong. Det är något som har saknats emellanåt. Både framåt och bakåt.

Annons

I den här matchen såg vi det där viljestarka och energifyllda Atleti som vi lärt känna under Diego Simeone, och hans egen maxlöpning för att fira med hela laget vid 3-2-målet symboliserar så klart allt på bästa sätt.

Antoine Griezmann fick bli hjälte. Viktigt för fransmannens del. Plus att Kevin Gameiro osjälviskt spelade fram på ett fint sätt.

Yannick Carrasco tyckte att hans första mål under 2017 bör vara något utöver det vanliga – och efter ett par mållösa månader kan det vara en viktig vändpunkt även för belgaren.

Efter den fina insatsen mot Barcelona tidigare i veckan, som ändå inte räckte till finalavancemang i cupen, betydde den här vändningen A och O för Atléticos vårsäsong.

Jag har sagt det förr. Det förvånar inte ett dugg om laget spelar Champions League-final igen om några månader.

***

Annons

Visst slogs man av tanken att det här hade varit en värdig Copa del Rey-final.

Men Barcelona och Alavés gör upp i maj och är förstås värda sina platser där.

***

Underbart för John Guidetti att få näta igen på Vicente Calderón – gjorde ju sitt tveklöst snyggaste mål i Celta-tröjan på samma arena i cupen förra året – när han fick förtroendet från start.

Han känns alltmer som en startman nu. Eduardo Berizzo roterar friskt och lär fortsätta göra så med tanke på att Europa League-spelet drar i gång på torsdag. Men John Guidetti är allt oftare ett inslag i startelvan de viktiga matcherna och chanserna att det förblir så ökar ju så klart när han dessutom levererar.

Läckert skandinaviskt samarbete vid 1-2-målet. Klass.

***

Jag lider enormt mycket med Aleix Vidal som fått en flygande start på 2017 och gjort poäng i stort sett varje match han har spelat. Skräckskadan mot Alavés – i matchminut 85 och ledning med 6-0 – kom i ett väldigt opassande läge.

Annons

Vidal får inrikta sig på att komma tillbaka till nästa säsong.

Och ska Barça se något positivt på det här är det möjligen att 20-årige Sergi Palencia från B-laget kan få en och annan möjlighet.

***

Jorge Sampaoli är inte bara taktiskt flexibel och väl förberedd inför varje match – han är en skicklig matchcoach också. Fegar inte ur, vågar ta snabba beslut och har framför allt ett mod att förändra radikalt.

Ett bevis på hans fingertoppskänsla? Tja, inget lag har fler målskyttar den här säsongen som kommit in från avbytarbänken.

I kväll hoppade Joaquín Correa in och fixade segern för Sevilla på Estadio Gran Canaria. Tolfte (!) gången en spelare kommer in från bänken och nätar för Sevilla den här säsongen.

***

Valencia har fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket efter att Sporting Gijón, precis som Granada, verkar ha vaknat upp från dödsriket.

Annons

Jag är övertygad om att Valencia snarare tittar över axeln för att se hur långt försprånget är snarare än tittar framåt. Det kan bli kämpigt det här.

Publicerad 2017-02-12 23:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto