Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Drömfotboll, Kevin Gameiro & Luis Enrique

Twitter: @pinthorp

Om Atléticos 3-2-vändning mot Celta Vigo för drygt en vecka sedan var den kollektiva vändningen så borde det logiska vara att 4-1-segern mot Sporting Gijón i lördags var Kevin Gameiros personliga vändning.

Han har, ärligt talat, inte levt upp i närheten till de förväntningar som sattes på hans axlar inför säsongen. Atlético la 300 miljoner på 29-åringen i somras. Det är mycket pengar. Och man hade i tur och ordning misslyckats med storvärvningarna av Mario Mandzukic och Jackson Martínez.

Att Gameiro ens har nämnts i samma mening som föregående nummer nio-spelare säger en del. Nu har han aldrig varit ett fiasko i paritet med framför allt Jackson Martínez – men likväl förväntas det att man kommer in, sätter prägel, gör sina mål och befäster en startplats om man plockas in för så mycket stålar.

Gameiro är långt ifrån en given startspelare i nuläget. Precis som under förra våren har Diego Simeone prioriterat att spela med Yannick Carrasco bredvid Antoine Griezmann i anfallet när det blivit skarpt läge. Två spelare som inte är stöpta i den centrala anfallsrollen från början.

Men kanske kan lördagens match mot Sporting vara en ordentlig vändpunkt för Gameiro. Att han fick komma in och fint servera Griezmann till 3-2-målet mot Celta Vigo var säkert upplyftande i sig. Att komma in vid ett 1-1-läge mot Sporting och göra tre mål – på FEM minuter – är en självförtroendeboost utan dess like.

Och det var precis sådana mål som vi genom åren gjort oss vana vid att se Gameiro göra. Distinkta avslut. Så som målskyttar agerar i ett straffområde.

Nu har fransmannen gjort nio baljor i ligan. Tolv totalt i Atlético-tröjan. Inte ett gyllene facit, men helt okej. Om han startar veckans Champions League-möte med Bayer Leverkusen låter jag vara helt osagt – jag blir inte förvånad om Simeone väljer en annan lösning – men för Gameiros del handlar den här våren lika mycket om att säkra upp sin framtid i Atlético.

***

Om Luis Enrique hade fått foten den här morgonen om inte Leo Messi fixat segern för Barça i slutminuten?

Tja, efter 4-0-förlusten i Champions League hade det inte sett bättre ut på Luis Enriques cv om det hade blivit poängtapp mot Leganés direkt.

Att det blev en trepoängare gav “Lucho” poängen som behövdes. Kanske en gnutta andrum. Men knappast lugn och ro.

Såvida det inte skulle bli ett jätteras i ligaspelet tror jag dock inte resten spelar särskilt stor roll. Luis Enrique kommer leda Barça till säsongens slut, vara med och kämpa om cuptiteln i maj, för att sedan gå skilda vägar med klubben i sommar.

***

Det framstår som jag drev å det grövsta med fina Villarreal när jag 25 minuter in i Europa League-matchen twittrade ut “Villarreal spelar drömfotboll mot Roma”.

Framför allt var det nog följarna som läste mitt inlägg när matchen var färdigspelad, eller åtminstone pågått ett tag.

Roma vann med 4-0 på El Madrigal, eller Estadio de la Cerámica som den numera heter officiellt men aldrig kommer kallas.

Ett helt sjukt resultat. Villarreal hade inte släppt in fyra bollar på hemmaplan på närmare sju år.

Men jag står ändå fast vid vad jag skrev. Under en period av matchen, kanske minut 15-25, spelade Villarreal fantastiskt underhållande. Lät knappt Roma låna bollen. Kom till halvchanser. Återerövrade snabbt. Kortpassningsspel, fina kombinationer. Smack smack.

Precis som Villarreal spelar.

Sen gav sig Emerson in i laget, vek in från kanten och avslutade med fel fot. Han gör förmodligen aldrig om det där målet, men gatan vad viktigt det var för Roma.

Andra halvlek? Mycket mer imponerad av Roma där. Gjorde en snudd på perfekt insats.

***

Granada verkar ha vaknat på rätt sida efter januarifönstret. Ny seger kom med besked i det andalusiska derbyt mot Real Betis.

Och även om det är häftigt att Man United-lånet Andreas Pereira fått en lekkompis i Adrián Ramos från Dortmund så känns hela lagbygget Granada så mycket fejk.

I truppen finns 25 spelare. Ynka sju av dem ägs av Granada.

Det är inte konstigt att det gått knackigt under säsongen och även om det finns många guldkorn i truppen har jag svårt att stötta ett lag där det långsiktiga perspektivet är lika med noll. Granada CF är så ospanskt det kan bli.

***

Färgklicken Málaga-Las Palmas spelas i kväll. I morgon Champions League. På onsdag Champions League. Därtill den uppskjutna matchen Valencia-Real Madrid – det blir alltid klassiska matcher på Mestalla – och Europa League-returer.

Bra fotbollsvecka vi går in i.

Publicerad 2017-02-20 kl 14:41

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons