Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Snopet Sevilla – men insatsen imponerade

Twitter: @pinthorp

Kul att se Sevilla tillbaka i ett Champions League-slutspel. Sett till insatsen, som framför allt imponerade i den första halvleken, borde resultatet förstås varit betydligt större. Att “bara” plocka med sig en 2-1-ledning till de brittiska öarna känns tämligen skört.

Å andra sidan. Spelar Leicester som de gjort den här säsongen, samtidigt som Sevilla når upp i en likvärdig nivå som i går, kommer det inte spela någon roll. Sevilla ska och kommer ta sig vidare härifrån. Allt annat vore fiaskoartat.

Kul att Joaquín Correa visade framfötterna när han på allvar fick chansen från start, och förhoppningsvis blir den där straffmissen (när ska spelare inse att den som fixar straffen inte skall slå den?) inte ödesdiger i slutändan.

ANNONS

Ett par andra spelare som fortsätter imponera är Pablo Sarabia och Stevan Jovetic. Den förstnämnde har varit involverad i 20 mål (!) den här säsongen utan att ens varit helt ordinarie. Fram tills nu. Hädanefter kommer det krävas något extraordinärt för att någon ska peta Sarabia ur startelvan. Så bra har han varit. Så avgörande har han varit.

Och vem hade trott det, när han värvades in för struntsummor med känslan att “Sevilla kanske är ett litet för stort steg”.

Det är uppenbarligen helt rätt nivå för Sarabia.

Precis som för Jovetic i nuläget. Snacka om upprättelse efter en tuffare höst. Han har hittat helt rätt under Jorge Sampaoli och mot Leicester satt både Luciano Vietto och Wissam Ben Yedder på bänken hela matchen.

Med en tränare som har visat taktisk fingertoppskänsla och dessutom har en enorm spelartrupp där betydligt fler än de som fyller en startelva är i bra form kan Sevilla bli en rejäl joker den här våren.

ANNONS

***

Apropå upprättelse, det var ett hyfsat mål Simone Zaza smällde till med på Mestalla i går.

Nyförvärven från januarifönstret fortsätter leverera och Mestalla fortsätter vara en mardrömsarena för Real Madrid de senaste åren.

Nu lever ligan i allra högsta grad igen, och i helgen väntar tre högintressanta möten som kan avgöra mycket inför slutspurten.

***

Det är tur jag inte spelar på fotbollsmatcher alltför ofta. Satt och kollade på Leverkusen-Atlético med en god vän och nämnde tidigt i matchen att “ja, det blir förstås inget målkalas. Antingen vinner Atlético med 1-0 eller så blir det mållöst”.

Sen satt jag där, med skägget i brevlådan efter sex mål och en smått osannolikt händelserik match.

Som Lasse Lagerbäck påpekade så fint i Viasat-studion efter matchen. “Det som slår mig är att det är ovanligt mycket mål för att Atlético ska vara inblandat”.

ANNONS

Och så är det. Och så har det varit under hela säsongen.

Just den här matchen bör det dock understrykas att Jan Oblak saknades mer tydligt då Miguel Ángel Moyà knappast storspelade i målet. Och i Diego Godíns frånvaro blir försvarslinjen aldrig riktigt densamma i Atleti.

Seger blev det hur som helst och offensiven mår bättre än den gjort tidigare under säsongen. Kevin Gameiro gjorde en av sina bättre insatser i Atlético, Antoine Griezmann börjar närma sig storformen igen och Saúl gör som han brukar i CL – drömmål.

Ska det bära lika långt som förra året måste dock defensiven tätas till.

Publicerad 2017-02-23 kl 19:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto