Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Är karriären över för ligans bästa målvakt?

Twitter: @pinthorp

Jag kan inte ens föreställa mig tankarna i huvudet och känslorna hos Sergio Asenjo just nu.

När han vid 27-års ålder, i sin livs form, får beskedet om ännu en korsbandsskada. Den FJÄRDE i ordningen. FJÄRDE.

Det är många spelare som lyckas komma tillbaka från en svår knäskada. Men från fyra?

Som toppmålvakt borde Sergio Asenjo lätt ha åtta år kvar. Om det inte vore för skadehelvetet som redan ställt till det för honom i karriären.

När Asenjo slog igenom i Valladolid för knappt tio år sedan målades han snabbt upp som Spaniens näste stormålvakt. Han var talangen det pratades om. Glöm David de Gea, Antonio Adán och Joel Robles.

När Asenjo värvades till Atlético de Madrid 2009 var han tilltänkt etta mellan stolparna, före såväl de Gea som Joel. Första hösten gick dock inte Asenjos väg alls. Efter mindre lyckade insatser bänkades han i närmare ett halvår innan han fick chansen sent in på våren – då kom första korsbandsskadan.

Lång rehabilitering väntade och i november 2010 var Asenjo tillbaka. Han lånades ut ett par månader senare till storsatsande Málaga för att få speltid, men slet av korsbandet i samma knä som tidigare efter bara en handfull matcher.

Jag tror det var ytterst få som trodde att Asenjo skulle klara av att komma tillbaka till toppnivån. En nivå han egentligen bara hade visat upp under en en period i Valladolid.

Men tillbaka kom han. Efter att ha varit reservslips bakom Thibaut Courtois lånades han ut till Villarreal 2013. Och pang. Dundersuccé direkt. Äntligen fick vi se den Sergio Asenjo många hade hoppats på.

Flytten gjordes permanent året därpå och målvakten kritade på ett femårsavtal med Villarreal.

Nu började saker och ting gå Asenjos väg. Han gjorde en jättefin säsong och belönades med en landslagsplats i mars 2015. Månaden senare var olyckan framme igen. Ny korsbandsskada.

Lite samma sak, och samma känsla, är det i dag. Nu när det är bekräftat att Asenjo återigen – för FJÄRDE gången – drabbats av en allvarlig knäskada.

Han har spelat sin bästa fotboll i karriären. Han har bäst räddningsprocent av ALLA i de största europeiska ligorna. Han har hållit flest nollor i La Liga den här säsongen. Lyckats ta sig tillbaka till landslaget.

Orkar man kriga sig tillbaka ytterligare en gång? När passerar man gränsen?

Fyra korsbandsskador som 27-åring. Det är höjden av otur för en fotbollsspelare.

Förhoppningsvis är karriären inte över för Sergio Asenjo – men jag förstår om han funderar i banorna att lägga handskarna på hyllan. Någon gång passerar man den där gränsen.

Publicerad 2017-02-28 kl 12:10

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons