Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lätt att glömma Zidane mitt i Ramos-hyllningarna

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Försvarsmässigt tycker jag, uppriktigt sagt, att Sergio Ramos inte tillhör den absoluta världstoppen. Framför allt lämnar hans positionsspel en del att önska och han kommer alldeles för ofta in i situationer fel (orsakat flest straffsparkar av alla Real Madrid-spelare i år och är den mest flest utvisningsminuter i hela La Liga någonsin) i stället för att agera med kyla.

Ibland är han fläckfri bakåt. Det är viktigt att poängtera. Men det är långt ifrån alltid.

Däremot, när allt kommer kring, går det inte blunda för Ramos storhet. Han är en vinnarskalle ut i fingerspetsarna, en ledare och en matchvinnare.

Annons

I går skallade han Real Madrid enkelt vidare till kvartsfinal i Champions League (även om nu ett av målen bedöms som självmål) och har totalt gjort 81 mål under sin karriär. 81 mål! Förstår ni hur mycket det är för en mittförsvarare?

För att sätta det i perspektiv. Sergio Ramos har gjort nio fler mål än vad Andrés Iniesta har gjort under sin seniorkarriär och 29 fler än vad Toni Kroos har gjort.

Då pratar vi trots allt om två av modern tids absolut bästa mittfältare, som åtminstone under största delen av sina respektive karriärer varit mer präglade i en offensiv än defensiv riktning.

Det känns inte minst också som att Ramos, så fort det börjar kritiseras ur ett försvarsmässigt perspektiv, kliver fram och gör avgörande mål för sitt Madrid. Och då spelar resten inte lika stor roll. Fotboll handlar om att vinna. Sergio Ramos är en vinnare. Han avgör matcher.

Annons

Det är den där beundransvärda vinnarskallen som trots allt tagit honom till toppen och ser till att han alltjämt kommer anses vara en av världens bästa på sin position.

***

Efter Dries Mertens ledningsmål i första halvlek levde hoppet i allra största grad för Napoli. Att det i slutändan blev en 6-2-seger över två möten och att Sergio Ramos får alla stora rubriker från gårdagen är logiskt.

Däremot förtjänar Zinedine Zidane en eloge för sitt taktiska drag i den andra halvleken. Valet att spela med ett mer tydligt 4-4-2 förändrade matchbilden och gjorde Madrid betydligt mer stabilt.

Kul också för Álvaro Morata att få komma in och äntligen hänga en balja. Det var han värd efter tre bortdömda mål förra veckan mot Las Palmas…

***

Fokus Barcelona-PSG i kväll.

Jag gillar Luis Enriques väldigt optimistiska tongångar inför matchen.

Annons

“Kan de göra fyra mål på oss, kan vi göra sex på dem”.

Få tränade hade stuckit ut hakan och vågat visa kaxighet på det sättet efter en fullkomlig demolering likt den på Parc de Princes för ett par veckor sedan. Det säger en del om tron som någonstans ändå finns – även om utgångsläget är tuffast möjliga.

Leo Messi och Neymar måste bygga vidare på helgens form. Och ytan mellan mittfält och försvar, där Sergio Busquets inte varit helt solid, blir en lika stor nyckel för Barcelona.

 

Publicerad 2017-03-08 15:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto