POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

549 magiska sekunder för Neymar högre i fotbollshierarkin

Twitter: @pinthorp

Det är trist att mycket efter gårdagens match på Camp Nou handlar om Barcelonas fuskande och i synnerhet Luis Suárez uppträdande på planen. Det är förståeligt att det skapar rubriker när han faller handlöst till marken som man har fått en kula i ryggen vilket ledde till straffspark och sedermera 5-1.

Jag tror inte det finns någon som står bakom Luis Suárez (eller andra spelare för den delen) beteende. Han är en så pass begåvad fotbollsspelare att han inte behöver fuska sig till fördelar. Han är bättre än de flesta han möter. Det är fördel nog.

Den rätta vägen att vandra är att börja straffa spelare i efterhand. Låta dem stå över matcher. Det är sådant som känns. För både spelaren individuellt och laget som kollektiv.

Men matchen i sig då. Jag vet i ärlighetens namn inte vad jag ska skriva. De flesta raderna har redan kritats ned och det mesta är redan sagt. Barcelona genomförde en vändning som ska vara omöjlig. I alla fall när man i matchminut 88 måste göra tre mål och samtidigt hålla tätt bakåt.

Det ska inte gå att vända ett sådant underläge.

Jag såg alldeles nyss ett videoklipp på Neymars frispark fram till 4-1, filmat av en åskådare. Det var inget hysteriskt jubel efter målet. Jag tror de allra flesta redan hade gett upp. PSG ska vara alldeles för bra för att släppa in tre mål på den korta tiden.

Men uppenbarligen lyckades Barça göra det omöjliga möjligt. 549 sekunder av magi från Neymar vad anledningen – för det var han som vände matchen för de blårödas del.

Han slog en drömfrispark till 4-1, visade nerver av stål när han stegade fram för att lägga straffen som blev 5-1 och hade kyla nog att inte bara slänga in bollen i straffområdet i slutet utan hålla i och invänta bästa möjliga läge i det som till sist blev 6-1.

När vi kommer se tillbaka på den här matchen om några år tror jag snarare det är Neymar vi kommer prata om än någonting annat. Hans senaste två år i Barça har varit väldigt bra. Han senaste månader har varit helt fenomenala.

Och hans 549 sista sekunder mot PSG var direkt avgörande. Det räddade inte bara Luis Enrique från ett fiasko utan tog förmodligen Neymar själv ännu högre upp i fotbollshierarkin.

***

Att Sergi Roberto får avgöra trots allt. Bänkad, liksom Jordi Alba, efter Luis Enriques val av trebackslinje. Sedan inhoppare och segerskytt.

För en spelare som väldigt sällan gör mål men också gått hela långa vägen från La Masía in i Barças A-lag måste det vara en helt oförklarlig känsla att sträcka fram foten och göra 6-1 framför 96 000 åskådare.

Kul att det var Roberto som fick avgöra.

Publicerad 2017-03-09 kl 22:36

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå