Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Real Madrid är synonymt med vinnarmentalitet

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det är små detaljer som ofta avgör i fotboll. Men det är knappast någon tillfällighet att det ofta är samma lag som drar det längsta strået.

Real Madrid har spelat två matcher på fyra dagar. Två matcher med helt olika karaktär, två matcher med lite annorlunda betydelse.

Först urladdningen mot Bayern i onsdags, där det mycket väl hade kunnat vara 2-0-underläge i paus om Arturo Vidal haft mer kyla från straffpunkten, men som i stället blev tändvätska för Real Madrid vars andra halvlek imponerade rejält.

Cristiano Ronaldo klev fram när det behövdes, mittfältet fick tag på bollarna och Dani Carvajal visade att han just nu kanske är världens bäste på sin position. Att han ska vara etta som högerback i landslaget råder i alla fall inga tvivel om.

Annons

Det klart att små detaljer avgjorde matchen. Bayern saknade Robert Lewandowski, brände en straff och fick en man utvisad efter en timme. Men det är saker man måste förhålla sig till.

I den bästa av världar hade Zinedine Zidane helst sluppit att spela med Nacho i mittlåset tillsammans med Sergio Ramos. Och säkerligen haft en offensiv som varit helt fri från skador den senaste tiden.

Efter 90 minuter och halva semifinalmötet har Real Madrid skaffat sig ett alldeles upperligt läge inför returen. Små marginaler avgjorde – men det var knappast någon tillfällighet att Madrid gick vinnande. Det finns i klubbens natur att vinna matcher som dessa.

Precis som att avgöra på El Molinón på tilläggstid trots att Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale, Toni Kroos och Luka Modric inte spelade en enda minut.

Annons

Real Madrid är synonymt med vinnarmentalitet. Och det är helt vansinnigt imponerande.

***

Kul för övrigt att Isco inte bara för avgöra mot Sporting utan leverera en mästerinsats. Hans 1-1-mål var nästan skrattretande läckert.

Och han är ju snudd på alltid väldigt bra när han får spela. Alldeles för bra för att inte spela matcher som mot Bayern – även om det är förståeligt varför spelartyper som hans inte prioriteras i en match på Allianz Arena.

Men ändå. En lirare av Iscos kaliber förtjänar att få förtrolla fotbollspubliken varje match.

Enda problemet i Real är att han konkurrerar med Modric & Kroos i ett 4-3-3.

***

Jag såg inte hela matchen mellan Celta och Genk, men de flesta verkar överens om att John Guidetti – raka vägen in efter ett par veckors skadefrånvaro – gjorde sin bästa match sedan flytten till Vigo-klubben.

Annons

Klackassisten var briljant, målet likaså. Inbladad i massvis offensivt och som alltid en pådrivare utan dess like.

Det är matcher som dessa som ett lag verkligen behöver John Guidetti. När kamp och vilja blir viktigare än någonsin.

Att Celta släppte in en sen reducering svider men 3-2 ger ändå en fördel inför returen. Klubben är tre matcher ifrån finalen på Friends Arena. Jag kan inte ens inbilla mig hur mycket adrenalin som pumpas igång hos Guidetti inför det som komma skall.

***

Jag har slutat räkna hur många gånger Guiseppe Rossi råkat ut för allvarliga knäskador. Och jag orkar inte ta reda på det.

Han slängde ut en tweet med hashtagen #nevergiveup vilket så klart är fint och inspirerande, och jag hoppas att han lyckas komma tillbaka och förblir skadefri. Men det har hänt alldeles för många upprepande gånger nu.

Annons

Givetvis hände det precis efter hans första hattrick i Celta och när han för första gången den här säsongen kändes riktigt på gång.

Jag lider med en väldigt bra fotbollsspelare.

***

Jag tror inget resultat från helgen kommer klå Athletic-Las Palmas 5-1. Inte vad det gäller häpnadsväckande.

Det klart att Las Palmas, hur fint de än spelat under säsongen, inte var favorit inför matchen. Men att bli så utraderat av Athletic och klappa igenom så fullständigt hade åtminstone inte jag på känn. Trots att en del halvtaskiga försvarsinsatser avlöst varandra på slutet.

Athletic? Det har sett väldigt bra ut och den baskiska kampen med Real Sociedad och Eibar (!) kring sjätteplatsen (där även Villarreal finns med som femma just nu, men har allt i egna händer) kommer bli en av de mer spännande under slutspurten.

Annons
Publicerad 2017-04-15 18:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto