Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Isco måste ha spelat till sig en startplats

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Antoine Griezmann satte förvisso sin straff mot Leicester i Champions League förra veckan, men har bränt betydligt fler än han satt i Atlético-tröjan.

Och de senaste åren, ja egentligen sedan Radamel Falcao lämnade, har det vilat någon form av förbannelse över straffsparkar och Atlético. Visst, två gånger om har laget vunnit straffsparksläggning i CL-slutspelet, men i ligaspelet har facit varit alldeles för bedrövligt och så sent som förra säsongen föll man i CL-finalen mot Real Madrid där straffar fällde avgörandet.

I helgen vann Atleti med klara 3-0 mot Osasuna. Hade man satt sina straffar hade det blivit 5-0. Yannick Carrasco brände en, Thomas Partey en.

Annons

Atlético har lyckats med det helt unika att missa sina sex (!) senaste straffsparkar i La Liga. Griezmann x2, Gabi, Torres, Carrasco & Thomas.

Vem ska kliva fram och skjuta nästa gång?

***

Med tanke på 1-0-resultatet Atlético har efter första mötet mot Leicester är det så klart inte helt osannolikt att det faktiskt blir förlust med samma siffror, en mållös förlängning och ett straffavgörande i returen i kväll.

Men då hade väl fem spelare trippat fram och slagit straffar á la Sveriges U21-landslag för två år sedan. Bara för att.

Jag tror dock vi aldrig kommer få något svar på det. 1-0 är ett bra resultat för Atlético att ha med sig. Stänga ytor, ligga rätt och skicka Griezmann & Carrasco på kontring brukar vara en vinnande melodi.

Och Diego Simeones lag kollapsar inte som Sevilla.

***

Annons

Om det är fördel Atlético är det så klart en klar fördel Real Madrid inför returen mot Bayern München. Man möter förvisso ett betydligt mer slagkraftigt lag som aldrig kommer kunna räknas bort förrän något är helt avgjort, men det är ett ytterst sårat Bayern som kommer till Santiago Bernabéu.

Frågetecknen kring Mats Hummels och Jerome Boateng har skapat oro i försvarslinjen, där Javi Martínez kommer saknas på grund av sitt röda kort från första mötet. Samtidigt har Bayern spelare som David Alaba som hanterat rollen förut och Bayern kommer med hundra procent säkerhet ställa ett otroligt ramstarkt lag på banan oavsett vilket.

I Madrid saknas skadade Gareth Bale och även om hans speed i omställningsspelet hade blivit viktigt vet jag inte om en halvdan Bale verkligen är bättre än en Isco i superform.

Annons

För att starta med någon annan än Isco i walesarens frånvaro vore konstigt. Hans insats i helgen måste ha säkrat en startplats till i kväll.

***

Zinedine Zidane roterade friskt i helgens match mot Sporting och har en utvilad trupp inför kvällens retur. Ett bra resultat att gå på. Ett kokande Bernabéu i ryggen.

Det här kommer Real Madrid spela hem.

Publicerad 2017-04-18 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto