Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cristianos leverans, Juves taktiska kross & historiska Celta

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Atlético de Madrid gör sista säsongen på Vicente Calderón innan flytten till nya arenan. Sista matchen spelas 21 maj mot Athletic – men elva dagar innan äger Champions League-returen mot Real Madrid rum.

Snacka om himmel eller helvete för Atleti. Antingen slår man ur värsta antagonisten en gång för alla i CL och får avsluta snyggt på Calderón – eller så ser man Real ännu en gång dra det långsta strået i sammanhanget och spatsera mot ytterligare en final.

Oavsett vilket kommer det bli ett kokande Madrid under de kommande veckorna fram tills avgörandet. Förhoppningsvis kan man ta sig dit och se någon av matcherna.

Annons

***

Jag har sett mer fotboll än på länge den här veckan men inte riktigt hunnit med bloggen. Det känns som det mesta redan hunnit sägas om Real Madrids avancemang mot Bayern.

Real fick de tyngsta domsluten med sig, men samtidigt en del emot sig, och över 210 minuter fotboll känns det ganska platt att prata i termer som tur. Man har inte bara flax med ett domslut och tar sig vidare på det efter 210 minuter fotboll. Och det fanns väldigt många positiva saker att ta med sig för Real Madrid till fortsättningen av säsongen.

Framför allt Cristiano Ronaldos form. Det spelar ingen roll hur han gör målen, men han står där och dyker upp vid rätt plats hela tiden. Och att göra det i ett läge då det faktiskt höjts en del röster om hans formstatus är mest imponerande av allt. Han är en vinnare, den gode Cristiano.

Annons

Med siktet inställt på en ny guldboll.

***

Mer ur Madrid-synvinkel? Zinedine Zidane förfogar över världens bästa ytterbackar för tillfället, skulle jag säga. Både Dani Carvajal och Marcelo har varit vansinnigt bra och det har behövts när, åtminstone i sammanhanget, relativt urutinerade Nacho Fernández har kastats in i hetluften.

Zidanes taktiska drag att byta ut Karim Benzema och sätta in Marco Asensio var också väldigt lyckat. Cristiano kom väl till pass centralt i banan och Asensio visade vilken enorm nivå han ligger på redan nu.

Stort mod, mycket självförtroende och en speluppfattning som få har haft i den åldern.

***

Barça-Juve blev tyvärr aldrig riktigt spännande. Ett slarvigt och grinigt Barça utan självförtroende och en alldeles för osynlig Lionel Messi.

Det är tydligt att laget inte mår bra och det var ur ett långsiktigt perspektiv bara bra att Juventus nollade Barça över två möten. Förändringar kommer ske, och kanske blir de ännu mer radikala efter den här taktiska överkörningen.

Annons

Jag är inte alls lika säker på att Leo Messi kommer bli Barça trogen karriären (åtminstone i Europa) ut.

***

Grande Celta!

Historisk dag för Celta Vigo i går. Klubbens största framgång på över ett decennium. För åtta år sedan var klubben en förlust ifrån att degraderas till tredjedivisionen. Då hade klubbens position i dag var väldigt osäker.

Nu har man avancerat till Europa League-semifinal för första gången någonsin.

Och om vi ska skicka en pik till Barças sportsliga ledning och samtidigt hylla Celtas dito kan vi konstatera att Vigo-klubben totalt sett lagt många miljoner mindre på HELA sin spelartrupp, jämfört med vad Barça la på enbart André Gomes affär.

Det gäller att spendera sina pengar väl och bygga ihop ett lag. Celta har lyckats fantastiskt bra.

Låt oss bara hoppas att John Guidetti kan fullfölja säsongen också.

Annons
Publicerad 2017-04-21 13:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto