Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tony Adams har bara gett negativ effekt på Granada

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det är alltid lätt att vara efterklok, men är det någonting jag aldrig kommer bli särskilt klok på så är det sättet som Granada hanterat sin situation. Klubben är på väg ur La Liga med huvudet före – det är i skrivande stund tio poäng upp till Leganés på säker mark – och den sportsliga ledningen kan givetvis inte klandras för allt men samtidigt en stor del.

Stor rokad av spelare inför säsongen, i januarifönstret (förvisso mer befogat) men framför allt ett ytterst märkligt beslut att anställa Tony Adams som huvudtränare för några veckor sedan.

Han kom in för att styra det sjunkande skeppet i hamn. En profil som aldrig tidigare jobbat i Spanien och som senast huvudtränade Gabala FK. Ni vet, gänget i Azerbaijans Premier League. Där han uppenbarligen också haft någon form av sportchefsroll.

Annons

Jag tror verkligen att Tony Adams kan lyckas som tränare. På sikt.

Men hur korkat är det att plocka in en oprövad engelsman som står och mest står och gestikulerar febrilt på träningarna för att ens kommunicera? I hopp om att fixa nytt kontrakt.

Och det har väl knappast blivit någon positiv effekt av tränarskiftet heller. Stortorsk hemma i Adams premiär mot ett reservbetonad Celta Vigo. Chanslöst borta mot Sevilla. Ny förlust hemma mot ett skadedrabbat Málaga. Och senast, i går, ny plump mot Real Sociedad.

Det är sällan britter lyckas som tränare överhuvudtaget i Spanien. Och oddsen är knappast bättre för en man utan erfarenhet.

Gör om, gör rätt. Granada får börja om i Segundan nästa säsong.

Publicerad 2017-04-30 17:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto