Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nu släpper inte Real Madrid greppet

Twitter: @pinthorp

Två bortamatcher återstår för Real Madrid. Två trepoängare och man säkrar en efterlängtad ligatitel, i sådana fall den första sedan José Mourinhos förde laget till titeln 2012.

Sett över den senaste tioårsperioden har Real Madrid haft ett tämligen uselt facit i ligaspelet. Det blev två raka, 2006/07 och 2007/08, men därefter har det bara blivit en triumf i den inhemska serien.

Även om det vore en milstolpe i sig att vinna Champions League igen och som första lag någonsin göra det två säsonger i följd tror jag klubben suktar ännu mer efter en ligatitel. Det är tolv matcher på vägen fram mot en final i CL, varav ett gruppspel som numer bara är en transportsträcka för de bästa lagen.

ANNONS

I ligan krävs det att man spelar på en jämn nivå över 38 omgångar. Annars vinner man inte. Det är alldeles för tuff konkurrens.

Och nu står Madrid bara två matcher ifrån den där efterlängtade titeln. För efter 4-1-segern mot Sevilla senast – där stora, starka och i slutändan mer effektiva Real vann komfortabelt – tror jag inte laget släpper greppet om titeln.

Celta Vigo och Málaga stundar på bortaplan. Egentligen två väldigt tuffa matcher, där Madrid tappat en del poäng genom åren. Men Celta har sett lamslaget ut efter uttåget ur Europa League (ja, egentligen hela senvåren) och Málaga har ingenting att spela för mer än att försöka behålla sin elfte plats.

Jag tror Madrid redan avverkat sina tuffaste hinder på vägen mot guldet. Nu släpper de inte greppet.

***

Jag tippade att Villarrea, Athletic och Real Sociedad samtliga skulle vinna sina matcher i helgen och att läget därmed skulle förbli oförändrat inför slutomgången.

Det sistnämnde stämmer fortfarande – men ALLA kryssade i sina matcher. Det hade framför allt varit ett läge för Real Sociedad att koppla ett grepp om en av Europa League-platserna, men å andra sidan hade man också det svåraste motståndet i form av Málaga.

ANNONS

Nu är läget alltså precis som tidigare. Villarreal är femma, en poäng före Athletic och La Real, och har dessutom en fördel i form av inbördes statistik på båda. Skulle Villarreal därmed förlora i sista omgången mot Valencia kommer det krävas att både Athletic och Real Sociedad vinner sina matcher för att gå om.

De baskiska klubbarna ligger på samma antal poäng men Athletic har bättre inbördes statistik. Därför är den tyngsta pressen på Real Sociedad men min gissning är fortsatt att man fixat det till slut.

Atlético kommer göra ALLT för att bidra till att sista matchen på Vicente Calderón blir en fest. Man kommer inte ge Athletic någonting gratis. Jag tror Bilbao-gänget kammar noll, samtidigt som Real Sociedad åtminstone tar en pinne borta mot ett håglöst och oinspirerat Celta.

Så. Villarreal och Real Sociedad till Europa League nästa år.

***

Trist att bara duellerna i toppskiktet av tabellen lever. Sporting Gijón har tre poäng upp till Deportivo La Coruña men sämre inbördes statistik vilket gör att det inte finns något att spela om.

ANNONS

Sporting gör Osasuna och Granada sällskap ner till Segundan. Tre lag som redan från starten kändes svaga.

Någonstans där det fortfarande lever i allra högsta grad är kampen om uppflyttning från Segundan. Levante kommer gå raka vägen upp, Valencia-laget har dominerat i serien under säsongen. Girona ligger i pole position för att ta den andra direktplatsen men fyra omgångar återstår och vi har sett laget kollapsa tidigare.

I övrigt hoppas jag att det blir Getafe, Tenerife, Cádiz och Real Oviedo som tar de fyra kvalplatserna och i juni gör upp om den sista La Liga-platsen. Det hade varit vackert att få tillbaka Cádiz eller Real Oviedo, eller uppleva ett kanoniskt derby nästa säsong.

Getafe? Lika ocharmigt som tidigare.

Publicerad 2017-05-16 kl 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto