Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vicente Calderón fick ett värdigt avslut

Twitter: @pinthorp

Mitt i brinnande guldstrid!

Allt är ju redan avgjort. Granada, Osasuna och Sporting tackar för sig vilket betyder att Leganés och succén Alavés klarar sig kvar som nykomlingar. Athletic tappade som väntat sin Europa League-plats i sista omgången efter förlust mot Atlético Madrid.

Det var ett Atleti som inte behövde spela om någon tabellplacering. Men som behövde spela för heder och hjärta mer än något. Ett sista farväl av Estadio Vicente Calderón innan flytten till nya superarenan nästa säsong. Det klart att man inte ville avsluta på ett annat sätt än med seger och att Fernando Torres dessutom gör två mål.

Atlético-perfektion i avslutet på Vicente Calderón var vackert. Det gick att ta på Torres emotionella tillstånd vid målfirandena och inte minst spelarnas och fansens redaktion tillsammans efter slutsignal.

Calderón fick det avslut det förtjänade. Nu kan Atlético flytta in på La Peineta (eller Estadio Ólimpico eller Wanda Metropolitano, om ni så vill) med gott samvete. Athletic drog nitlotten och fick Atleti i en speciell sista omgång. En sista omgång de inte under några omständigheter ville förlora.

Nu var det ändå nära att den där Europa League-platsen roddes i hamn – med hjälp utifrån. Real Sociedad var nämligen riktigt ulla ute mot Celta Vigo men Juanmi blev stor matchvinnare med sitt 2-2-mål på tilläggstid och fixade poängen som var tillräcklig för att kliva förbi lokalrivalen i tabellen och kvalificera sig för Europa-spel nästa säsong.

Alltid trist att Athletic inte tar sig dit, men det ska bli kul att se vad “La Real” kan hitta på. De har ett fantastiskt underhållande lag som många förtjänar att få upp ögonen för.

Villarreal orkade inte ha sitt Europa-öde i någon annan händer utan åkte till Mestalla och vann derbyt mot Valencia bara för att vara på den säkra sidan. Och som kronan på verket gjorde förstås Roberto Soldado mål på sin gamla klubb redan i den första spelminuten.

Men nu, fortsatt guldstrid. Och Real Madrid leder redan på La Rosaleda! Och Eibar leder redan på Camp Nou!

Mer i natt eller i morgon. Adíos.

Publicerad 2017-05-21 kl 20:24

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons