Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En perfekt kväll för Europas bästa fotbollslag

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Real Madrid är bäst i Europa igen. Som första lag någonsin lyckas man försvara sin Champions League-titel.

Ännu mer imponerande är att man tagit tre av de senaste fyra upplagorna. Det har varit förlängningsavgörande, straffavgörande och som i går en ren och skär maktdemonstration och uppvisning. Sällan har det varit så tydligt när det väl kommer till kritan vilket lag som faktiskt är bäst.

För det var reaktionen på Juventus fina inledning som imponerade mest på mig. Första 20 tillhörde Juve. Rappt passningsspel, effektivt presspel. Juve kände hetast på egentligen alla fronter inledningsvis.

Sedan small det till. Tempoväxling, en-två passningar och sedan hade hela ytan uppstått för Dani Carvajal att spela tillbaka bollen till Cristiano Ronaldo som drog till.

Annons

Nog för att Juventus stod upp bra i hela den första halvleken, kvitterade med ett av CL-historiens vackraste mål, och säkerligen hade en bra känsla med sig in i omklädningsrummet i paus.

Men det är just där och då man gärna hade velat höra vad som sades när Zinedine Zidane fick ordet. Om han ens sa något. Det känns som han bara växlade upp tre nivåer och fick precis alla spelare att springa lite mer för både sig själva och för varandra.

För det var i ärlighetens namn aldrig ens spännande i den andra akten. Real Madrid nötte sönder Juventus. Sprang, slet och hade framför allt snudd på hundraprocentig kvalité i allt.

En jämn första halvlek, eller bara kattens lek med råttan? Den andra var av sådan annorlunda karaktär och jag har svårt att bestämma mig om helt enkelt Real Madrid bara var så mycket bättre eller om Juve också sänkte sin prestation avsevärt.

Annons

Oavsett vilket var det i slutändan aldrig någon diskussion om vilket lag som var bäst.

En bestialisk och hänsynslös Cristiano Ronaldo krönte en sanslös CL-säsong med två finalmål. Gareth Bale gjorde comeback i hemstaden. Isco dansade fotboll. Underbarnet Marco Asensio hoppade in och gjorde mål. Och Sergio Ramos fick som förste någonsin lyfta CL-titeln för andra året i följd.

Det var en perfekt kväll för Europas bästa fotbollslag, helt enkelt.

Publicerad 2017-06-04 09:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto