POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Real Madrid borde ta chansen att casha in för Gareth Bale

Twitter: @pinthorp

Det är harmoni i Real Madrid för tillfället. Titlar och intressanta värvningar kommer in allt eftersom och Zinedine Zidane förfogar över ett lag av sällan skådat slag.

Den här sommaren har Madrid legat lågt med galacticos, men å andra sidan värvat otroligt smart. Theo Hernández är en av de största försvarstalangerna som kommit fram inom den spanska fotbollen på senare år (även om Theo själv är fransman har han fått sin fotbollsfostran i Spanien). Och Dani Ceballos fick de flesta upp ögonen för under U21-EM där han blev utsedd till turneringens spelare.

Dessutom återvänder tre spelare från lån som alla haft en positiv utvecklingskurva. Jesús Vallejo kommer från ett år i Eintracht Frankfurt. Mittbacken som var lagkapten i Real Zaragoza redan som tonåring har visat att han håller måttet även i en tuff och konkurrenskraftig liga som Bundesliga, och kommer nu slåss om en plats bakom Sergio Ramos och Raphaël Varane.

Marcos Llorente har ett sanslöst bra år i Alavés bakom sig med mål att sätta verklig press på Casemiro på det defensiva mittfältet.

Slutligen hämtas Borja Mayoral tillbaka och är just nu den som ersätter Álvaro Morata rakt av. Det ser bra ut i princip överallt. Det är möjligen anfallsrollen som skulle behöva spetsas till och breddas ytterligare.

Och det var det jag tänkte att den här texten i huvudsak skulle behandla.

Ni som hänger med i Silly-surret där ute vet att Manchester United inte bara en eller två gånger varit ute efter att hämta tillbaka Gareth Bale till Premier League. Det pratas om summor mellan 70 och 80 miljoner euro, och vore det inte mer än lägligt för Real Madrid att faktiskt casha in för walesaren i detta nu?

Bale kom till Real Madrid 2013. Miljardmannen har varit skadedrabbad under hela sin period i klubben, men kollar man på poängsnitt och påverkan har han varit en stor succé, och titlarna som inbringats under hans tid i Madrid talar sitt tydliga språk.

Däremot hade han mindre påverkan på lagets framgång förra säsongen jämfört med tidigare. Skador placerade honom på läktaren varifrån han fick se ett Real Madrid ändra spelsystem och med ett diamantmittfält storma hem både Champions League och ligaguldet.

I våras var det framför allt Isco som klev in i rampljuset när Bale inte fanns tillgänglig. Hädanefter kommer vi ha ännu fler spelare som är intresserade av att ta en plats på mitten. Marco Asensio gjorde en fantastisk debutsäsong och hans utvecklingskurva är makalös. Så länge inte skador sätter käppar i karriärshjulen är jag övertygad om att ynglingen kommer gjuta fast sin startplats i Real Madrid inom en snar framtid.

Och Asensio är, precis som Isco, bäst centralt i banan. Lägg där till en invävda Dani Ceballos och ni förstår vilka lyxproblem som råder och hur trångt det kommer bli på det där mittfältet.

Jag tycker Real Madrid borde fortsätta spela mer som ett 4-4-2-system med diamantformation på mitten. Casemiro och Llorente får göra upp om den defensiva positionen, Isco och Asensio i första hand om den offensiva rollen.

Cristiano Ronaldo är ju ändå inte mycket av en ytterforward längre utan kommer allt närmare än central anfallsspelare för varje säsong som går. Emellanåt, när Karim Benzema har saknats, har han till och med agerat som ensam spjutspets.

Stannar Gareth Bale i Real Madrid är det inte omöjligt att han om ett år blivit petad ur startelvan, dragits med nya skadebekymmer och med all säkerhet hunnit fylla 29 år.

Klubben borde nyttja läget och casha in för walesaren i det här fönstret och ge sig ut på jakt efter en ny anfallare som ökar konkurrensen ytterligare.

Publicerad 2017-08-08 kl 14:40

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto