POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Real Madrids titelregn fortsätter – likaså Casemiros positiva utveckling

Twitter: @pinthorp

Säsongens första tävlingsmatch, hallelujah. Men oavsett hur mycket Kalle Anka-turneringsstämpel man vill sätta på “titlar” som alla diverse supercuper som spelas innan själva säsongen drar i gång på allvar så var det som Glenn Strömberg (som kommenterade matchen på plats i ett dansande Skopje) sa inför matchen att det “känns mer och annorlunda jämfört med träningsmatcherna i Champions Cup”.

Det är ett jippo om något. Att överhuvudtaget spela ett El Clásico utan någon form av betydelse borde bannlysas. Men precis som miljard-fallet Neymar är det helt enkelt en fotbollsvärld vi får lära oss att acceptera. Det kommer förmodligen inte dröja länge innan Champions League-finaler spelas utanför Europa för att sätta en rejäl punkt över jippo-i:et.

Nåja, första tävlingsmatchen var det. Real Madrid mot Manchester United. Champions League-vinnare mot Europa League-vinnare. Ett gigantmöte på alla sätt. Real Madrid för att man är Real Madrid och varit bäst i världen i ett par år, United för att man satsar på att en vacker dag igen utmana om samma titulering.

Vi kanske inte ska slå fast allt för mycket efter den här matchen – framför allt inte när det gäller långt ifrån färdigbyggda United – men vi kan ändå konstatera att Real Madrid gjorde en otroligt stabil insats. Inspirerande, självsäkert, varierat och fantasifullt. Och Cristiano Ronaldo lirade inte mer än sista tio.

Zinedine Zidanes lagbygge har haft ett par år att växa tillsammans och verkar bara bli bättre för varje vecka som går. Addera därtill de yngre förmågorna som anslutit till truppen och det finns ingenting som talar för att vi kommer få uppleva ett på något sätt sämre Real Madrid den här säsongen. Tvärtom.

Återigen letade sig Casemiro in i målprotokollet. Det har också börjat bli en vana när det handlar om viktiga matcher. Förra säsongen gjorde han totalt sju mål. Tre i Champions League-slutspelet, varav 2-1-målet i finalen mot Juventus, och även ett i El Clásico.

Mot United var det han som tog en lurig löpning bakom backlinjen och stormade in 1-0-målet efter en fint serverande svepboll.

Mål är alltid mål och det som i slutändan innebär vinst eller förlust. Men Casemiros utvecklingskurva rent generellt är helt fantastisk. Hand upp den som – på fullaste allvar – trodde att brassen var the shit när han först lånades in till Real Madrid Castilla 2013. Eller ens trodde på det efter den förvisso väldigt lyckade lånesejouren i Porto 2014/15?

I dag är Casemiro en fullfjädrad nyckelfigur i Zidanes lagbygge. En ledare på planen. En spelare som visar vägen.

Nu är det lätt att vara efterklok, men avsaknaden av en Casemiro-typ var länge saknad i Real Madrid och jag tror ärligt talat inte klubben hade tagit lika många titlar utan brassens vitala prestationer på det defensiva mittfältet.

Kanske kan Marcos Llorentes återkomst efter lånet i Alavés bara trigga Casemiro att höja sig ännu mer.

Publicerad 2017-08-10 kl 12:38

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto