Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

41v

Barcelona – en förlorare under Deadline Day

Twitter: @pinthorp

Huvudprioriteringen för Barcelona inför sommarens övergångsfönster var att förstärka mittfältet. Storvärvningarna Arda Turan och André Gomes, åtminstone sett till summorna, har varit tvättäkta floppar. Andrés Iniesta blir knappast yngre, Sergio Busquets saknar en vettig konkurrent och varken Rafinha eller Denis Suárez har lyckats lyfta till nästa nivå.

Det var på mittfältet Barça behövde förstärka. Plocka in spetskvalitét och stärka upp för framtiden. Vad händer egentligen efter Iniesta antingen pensionerar sig eller drar i väg för att avsluta karriären på annan ort?

Huvudprioriteringen var en mittfältare, men förändrades givetvis efter Neymar-övergången.

Men nu står den katalanska klubben här, dagen efter deadline, med en försvagad trupp jämfört med förra säsongen. Den där mittfältsvärvningen? Marco Verratti gick i stöpet, Philippe Coutinho likaså. Det blev Paulinho – men det är långt ifrån den spelartypen som egentligen var grundtanken.

Jag tror förvisso Ousmane Dembélé kommer bli bra, även om det kan ta sin tid att acklimatisera sig, men sett över helheten har Barcelona misslyckats kolossalt med sommarens fönster.

Panikförsöket att landa Ángel di María under de sista timmarna understryker vilket undermåligt arbete som den sportsliga ledningen och president José María Bartomeu stått för.

***

Spaniens store vinnare under deadline day?

Jag skulle tveklöst peka ut Valencia.

Operation utrensning av spelare har pågått sedan Marcelino tog över som tränare och det sista han ville göra innan truppen kunde spikas vad att skeppa Nani och plocka in en ersättare. Det pratades om Gonçalo Guedes från PSG eller Andreas Pereira från Manchester United. Med en dag kvar av övergångsfönstret rapporterades det från båda håll att en affär kommer bli svår att ro i land – men i slutändan löste klubben båda spelarna.

Nu förfogar Marcelino över en fantastiskt intressant trupp som är en av ligans yngsta sett till snittålder. Och har han redan, baserat på de två första omgångarna, fått ordning på en del grejer finns det all anledning att fortsätta hålla Valencia som ett potentiellt topplag.

Topp tre? Nej, inget lag kommer hota topptrion. Det skulle vara en stor överraskning.

Men lagen som kommer kriga om fjärdeplatsen får se upp.

***

Häftigt att det till slut löste sig för Lucas Pérez och en återkomst till Deportivo La Coruña.

Hans hjärteklubb behöver honom lika mycket som Pérez behöver Depor.

***

En av hela sommarens mest spännande övergångar till Spanien är annars Emre Mor till Celta Vigo. Jättetalangen som har haft svårt att etablera sig i Borussia Dortmund har köpts loss på permanent basis och kommer tveklöst få fler chanser att ta plats i Celta.

Juan Carlos Unzué representerar den offensiva och spelglada fotbollen som Emre Mor borde passa som klippt och skuren in i. Jag tror det här kommer bli ett perfekt giftermål.

Publicerad 2017-09-02 kl 09:06

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER