Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En Genua-resa, en vital Madrid-seger & ett segertåg som börjat tuffa

Twitter: @pinthorp

Det blev en helg i fotbollens tecken men för den sakens skull inte lika mycket La Liga-inspirerat som brukligt. I fredags åkte jag, tillsammans med 23 andra från det fantastiska division 7-gänget FC Sampierdarenese, till Genua i Italien. Vi spelade match mot vår systerförening USD Sampierdarenese på deras hemmaborg Campo Sportiva Morgavi Sampierdarena (namnet!) som ligger insprängd i bergen, kollade Genoa-Lazio på Marassi (ballt att se 16-årige Pietro Pellegri stiga mot stjärnhimlen med två baljor i ett annars Iniesta-blekt hemmalag), hann med ett par Premier League-fighter framför TV-skärmen och en halv allsvensk match.

Mycket fotboll, med andra ord. Men desto mindre från den spanska världen. Slängde ett getöga på Metropolitano-invigningen där Antoine Griezmann blev historisk med första målet någonsin, och följde Sociedad-Madrid smått parallellt med tillställningen på Marassi.

Snacka om viktig seger för marängerna. Snacka om ett viktigt förlösande mål för Gareth Bale. Snacka om att Borja Mayoral tog chansen i rätt läge.

Det har varit trevande offensivt utan Cristiano Ronaldo och med ett Barça som ångat på inledningsvis, ett Atlético och ett Sevilla som skrapat ihop sina förväntade poäng och inte minst ett motstånd i Real Sociedad med tre raka segrar var det enorm press på Madrid. Därför understryker också segern återigen vilken mentalitet som råder i laget.

Efter fyra omgångar hittar vi Barça, Sevilla, Sociedad, Madrid, Atlético, Athletic & Villarreal i topp sju. I den ordningen. Det lär kastas om en del över tid, men det förvånar mig inte om det är just de sju lagen som är i topp när vi summerar alltihop efter 38 spelade omgångar.

***

Ett annat lag som har studsat tillbaka är Villarreal. Efter två käftsmällar inledningsvis har laget tre raka segrar om man räknar in 3-1-viktorian mot Astana i Europa League. Och man har framför allt fått igång sina offensiva stjärnor.

Samu Castillejo har tagit flera kliv från förra säsongen. Carlos Bacca har börjat göra mål. Cédric Bakambu ser precis lika bra ut som innan hans brokiga skadeperiod och Málaga-värvningen Pablo Fornals har redan börjat etablera sig.

Det här är en otroligt stark Villarreal-upplaga på pappret. Offensivt finns en helt annan bredd än tidigare. Kan bara Bacca & Bakambu få vara skadefria kommer Villarreal nå väldigt långt den här säsongen.

Och då är en kvartsfinal i Europa League eller en femteplats i ligan inte väldigt långt.

***

Ousmane Dembélé?

Ja, vi måste förstås prata lite om fransmannens skada. Vilken enorm otur, redan i första ligastarten.

Barça har klarat sig bra utan Dembélé inledningsvis och i CL-matchen mot Juventus gjorde han inget större intryck. Men det är förstås tragiskt för spelaren i fråga att skada sig direkt efter klubbytet.

Desto fler chanser kommer Gerard Deulofeu få den närmsta tiden. När det inte blev någon mer storvärvning, Arda Turan är både skadad och satt i frysboxen och Paco Alcácer inte är något gjutet alternativ på en kant känns det som att den här hösten verkligen är Deulofeus stora chans.

Ska han bli långvarig i Barça är det nu han måste ta vara på möjligheterna.

***

Hur det gick för oss i Samp-derbyt på Morgavi Sampierdarena? Nja, bortsett från att Nicke Bergh och Christer Öberg bevisade att de spelat fotboll på en högre nivå än de flesta i laget hade vi svårt att hänga med italienarna som sprang som dårar och hade 90 procent bättre passningsstatistik än oss.

7-2 blev det till slut. Även om de må spela på amatörnivå håller de säkert motsvarande division 4-klass i Sverige.

Sjuan får funka för oss tills vidare. Annars får Nicke Bergh plocka fram sitt trollspö och börja lira varje match.

Bara det faktum att han fick ge bort sig tröja till en liten grabb och krita autografer efter matchen säger allt. Det var Pellegri-nivå med rutin inbakat.

Publicerad 2017-09-19 kl 00:51

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons