Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ett för första gången på länge pressat läge i Atlético

Twitter: @pinthorp

Atlético de Madrid har inte riktigt fått den starten på säsongen som man hade hoppats på. Fortfarande obesegrat i ligan men fyra oavgjorda matcher på de åtta inledande, varav de där poängtappen kommit i många matcher där laget knappast budgeterat med sådana resultat.

Därtill hemmaförlusten mot Chelsea i Champions League och senast 0-0-resultatet mot nederlagstippade Qarabag.

Defensiven, som varit det som hållit Atlético i toppen de senaste åren, har sett någorlunda stabil ut. Bortsett från matchen mot Chelsea då man inte lyckades försvara ytan mellan mittfält och försvar på ett lika bra sätt som vi vant oss vid har defensiven varit godkänd. Det är framåt laget har haft problem. Ingen kontinuerlig anfallspartner till Antoine Griezmann och som helhet lite för få skapade målchanser.

ANNONS

Därför är det för första gången på ganska länge som det blåser lite pressade vindar kring Atlético. Man måste börja vinna i Champions League för att gå vidare. Och man har inte råd att halka efter för mycket i ligaspelet om man vill vara med och slåss om titeln i vår.

I morgon möter man Celta Vigo – som kommer från 5-2-seger mot Las Palmas – borta på Balaídos. Ett svårt test mot en motståndare som sakta men säkert börjat hitta formen och framför allt gjort det som Atlético inte gjort – hittat rätt i offensiven.

***

Valencia-Sevilla 4-0.

Wow. Nu kan vi slå fast att Valencia anno 2017/18 är på riktigt. Det var inte bara en smekmånad för Marcelino. Det han har lyckats bygga på väldigt kort tid är otroligt imponerande och inte minst väldigt underhållande.

Ett strukturerat 4-4-2 där man släpper få chanser bakåt men ändå spelar en fantasifull och anfallsinriktad fotboll.

Gonçalo Guedes är höstens bästa spelare i ligan tillsammans med Lionel Messi. Det framstår ju rakt av märkligt att han inte tagit plats i PSG – om än kanske inte som startspelare – när man ser honom flyga fram på Mestalla just nu.

ANNONS

***

Cristiano Ronaldo betalar för 370 personers läkarkostnader i samband med veckans tragiska bränder i Portugal. Väldigt fint av storstjärnan.

***

Är det nu vi ska vänta oss Antonio Sanabrias stora genombrott?

Jag tror faktiskt det.

La Masía-fostrade anfallaren, som lämnade Barça innan han fick chansen i A-laget för att brådska i väg till Roma, har gått under radarn i några år och många har väntat på att det ska explodera kring paraguayanen.

Nu har det börjat hända. Redan sex mål på nio matcher och framför allt mål på flera olika sätt. Han är en “fox in the box” som nosar sig till målchanser inne i straffområdet men också skicklig i djupled.

Jag tror han kommer toucha runt 15 mål när säsongen är över och i sådana fall lär det bli Sanabrias sista säsong i Betis. Det har aldrig varit slutdestinationen.

Publicerad 2017-10-21 kl 21:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto