Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Två förlorande lag i Madrid-derbyt

Twitter: @pinthorp

Det blev mållöst på Metropolitano i gårdagens historiska första Madrid-derby på nya arenan.

Matchbilden var tämligen väntad där Real Madrid ägde mest boll. Trots 0-0-resultatet fanns det målchanser men jämfört med förra säsongens derbyn, där Jan Oblak och Keylor Navas gick en egen separat duell om vem som stod emot mest i respektive mål, var det framför allt sämre kvalité på avsluten den här gången.

Real var kanske närmast segern sett till antalet chanser (sköt dubbelt så mycket som Atlético) men samtidigt hade Kevin Gameiro den farligaste möjligheten av alla när han lyckades chippa bollen förbi keepern men där Raphaël Varane hann till räddning.

Summa summarum var det två förlorande lag som klev av gräsmattan i går. Samtidigt som Barcelona relativt enkelt städade undan Leganés blir avståndet till toppen allt större, där även Valencia kan göra ett litet ryck vid seger mot Espanyol i dag.

De offensiva problemen kvarstår i både Atlético och Real och nu har det pågått under så pass lång period att det är häpnadsväckande på allvar. Cristiano Ronaldo står fortsatt på ett ligamål den här hösten, han frustar och skjuter från alla håll och kanter men verkar sakna både sin dödliga touch och självförtroendet.

På andra sidan blev Antoine Griezmann, som varit väldigt blek på slutet, utbytt när Atlético ville få bättre fart på anfallsspelet.

Ska man hämta något positivt ur båda lagens synvinklar är det att defensiven – även om det borde ramlat in något mål i går – ändå ser okej ut. En grundpelare som i längden kommer bli vital.

***

Vad har hänt med Marcelo? Gjorde enligt mig sin bästa säsong i karriären i fjol och var omutbar på sin vänsterkant. Har halkat igenom isen fullständigt den senaste månaden. Hade otroligt problem senast i Champions League-spelet mot Tottenham och bjöd inte upp till någon vidare dans i går heller. Mest bara nonchalant och slarvig.

Verkligen en spelare som symboliserar skillnaden mellan Real Madrid anno 2016/17 kontra den här hösten.

***

Om Marcelo varit undermålig är Isco den spelare som hållit högst och jämnast nivå i Madrid den här säsongen. Hans uppväxling senaste året är sensationell. Bör vara lika given i landslagselvan som i Real Madrid vid det här laget.

Blir intressant att se om Zinedine Zidane för övrigt ger Dani Ceballos – briljant under senaste U21-samlingen och hattrick i sista kvalmatchen – mer speltid framöver. Den gamle Betis-mittfältaren har fått sparsamt med speltid och i ärlighetens namn aldrig fått en ärlig chans i någon match av större vikt.

***

Det är egentligen vansinnigt att ens ta upp frågan knappt tolv omgångar in på säsongen, men när båda Madrid-giganterna redan är tio poäng bakom Barcelona i toppen måste den ändå ställas. Är ligan redan avgjord? Är avståndet för stort att ta igen?

Hade det här varit för ett par-tre år sedan hade jag satt mina besparingar på att Barça inte hade tappat ett sådant försprång. I dagens läge är jag betydligt mer kluven. Jag har sagt det hela säsongen: Ernesto Valverdes mannar kommer tappa poäng – förr eller senare. Sedan får vi se hur rejäl dippen kommer bli när den väl utformar sig.

Men det klart. Det finns ett helt annat lugn att jobba utefter i Barcelona-lägret just nu. Och om inte annat än det ett rejält guldryck som redan, en knapp tredjedel in, som har gjorts.

I nuläget känns Valencia som den största utmanaren.

Publicerad 2017-11-19 kl 10:02

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons