Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Copa del Rey levererar redan i första rundan

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Vidare i Copa del Rey, förvisso, men hemmaförlusten mot Deportivo La Coruña blev någon form av droppe för Pako Ayestarán.

Las Palmas har meddelat att tränaren tvingas lämna med omedelbar verkan och det har legat i luften några veckor.

Det är inget tacksamt läge att ta över Gran Canaria-klubben men samtidigt är spelarmaterialet alldeles för bra för att ligga sist i tabellen. Rätt tränare kan få ordentlig fart på det här skeppet igen.

Ett namn som nämnts ganska flitigt är Paco Jémez. Den mest välklädde tränaren i La Liga det senaste decenniet men en dåre rent fotbollsideologiskt. Han ruckar inte på en millimeter av sin grundidé och det kan lika gärna innebära att man stundtals spelar ut Barcelona på Camp Nou (Rayo var första laget på hur många år som helst som vann bollinnehavet mot Barça under Jémez tid som tränare) och att man går bort sig totalt med hög backlinje mot ett kontringsstarkt gäng.

Annons

Tanken är ändå kittlande. Jag tror många spelare hade kunnat lyfta under Jémez.

***

En spelare som rent av kan ha gjort sin sista match i Las Palmas är Vitolo. Mittfältaren klev av skadad mot Depor och lämnar som bekant klubben i januari för Atlético de Madrid.

Knappast något värdigt avsked och knappast den hösten som Vitolo hade hoppats på när allting, för hans egen del, löste sig så bra inför flytten till Atleti.

Men det är förstås ett möjligt scenario att han återvänder till sin moderklubb om några år igen.

***

Real Sociedad hade ett 1-0-resultat inför hemmareturen mot Lleida. Ledde med 2-0 i paus.. Släppte därefter in tre mål i andra halvlek.

Enligt journalisten Paco González ska Juanmi vänt sig till lagkamraten Sergio Canales efter Lleidas 2-3-mål och frågat: “Är det de som är vidare nu?”.

Annons

Kanske säger lite om en smula underskattning som La Real eventuellt hade inför matchen. Eller åtminstone den andra halvleken.

Häftigt att en klubb från motsvarande tredjedivisionen kan bevisa att inte ens ett högst kompetent La Liga-lag kan slappna av i 45 minuter.

Tack och adjö över för den andra baskiska storheten, Athletic. Vilket nästan får ses som en ännu större skräll och underprestation. Gjorde bara ett mål över två matcher mot Formetera. Då förtjänar man inte att gå vidare.

***

Vackert att se Fernando Torres göra mål igen. Hans första mål på Metropolitano. Det har märkts av att det har tärt på honom. Skulle han lämna sin kärlek till klubb i vinter kan han åtminstone bocka av att han faktiskt gjort mål på nya arenan. Det känns fint ändå.

***

Apropå målskyttar gör Wissam Ben Yedder en riktigt fin höst i Sevilla. Mål nummer tolv i ordningen kom i veckans Copa del Rey-match mot Cartagena och han har sannerligen etablerat sig i klubben och varit den av anfallarna som imponerat mest.

Annons

***

Hatten av för Fuenlabrada som lyckades fixa krysset på Santiago Bernabéu under i tisdags.

Real Madrids hemmaspöke fortsätter den här säsongen. Trots ett reservbetonat lag ska man givetvis kunna klå ett Segunda B-lag på hemmaplan.

***

Thomas Vermaelen har spelat två matcher i följd i Barcelona.

Bara en sådan sak.

***

Bäst i Barças smått betydelselösa returmatch mot Real Murcia var annars Denis Suárez. Ganska bortglömd och nämnds sällan i det talangfack som många andra i 94-kullen gör.

Jag tror inte att han blir särskilt långvarig i Barcelona om han inte köper läget att vara rotationsspelare. Men han har någonting och kanske vore ett klubbyte nästa sommar det bästa.

Publicerad 2017-11-30 02:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto