Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ferran Torres går i samma fotspår som Isco, Paco & Gayá

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

“El primer día de Ferran”.

Det var längesedan en talang var så uppsnackad i Valencia-lägret som 17-årige Ferran Torres är för tillfället. Hans framfart i ungdomslagen och den här hösten även i reservlaget Mestalla i Segunda B har knappast gått obemärkt förbi, och såväl Barcelona som Real Madrid kämpar febrilt för att knyta honom till sig.

Men än så länge är han en Valencia-spelare och det finns få tillfällen då en klubb, inte bara Valencia, är mer stolt när en hypad spelare från den egna akademin för göra debut.

Han går i samma fotspår som Isco, Paco Alcácer och José Gayá, som samtliga gjorde A-lagsdebut i Copa del Rey, och det är många som hoppas på stordåd när det handlar om Ferran Torres. En offensiv spelare med egenskapen att kunna anpassa sig till flera olika positioner.

Annons

“Han är en pärla”, sägs det. Och Valencia-tränaren Marcelino har flera gånger berömt ynglingen men också delgett att det krävs tålamod och rätt tajming för att allting ska klaffa. Han är trots allt bara 17 år.

Därför var en Copa del Rey-retur hemma mot Zaragoza – där Valencia hade 2-0 efter första mötet – ett perfekt tillfälle. De allra flesta trodde Torres skulle starta men det blev i slutändan ett inhopp sista kvarten.

Nu är i alla fall den saken ur världen och han kan blicka framåt.

Om inte Valencia värvar någon ny anfallare i vinter, vilket förvisso känns ganska troligt i och med att Fabián Orellana lämnar för Eibar, är Ferran Torres ett av alternativen underifrån som står på tur. Där finns också Rafa Mir som fullkomligt öst in mål för Valencia Mestalla, men som enligt uppgifter inte prioriteras i A-laget så länge han inte förlänger sitt kontrakt (det går ut nästa sommar).

Annons

Hårda principer under Marcelino. Och det känns inte som det finns någon anledning att inte full tro på hans arbetssätt vid det här laget.

***

Valencia vann förstås även returmötet mot Zaragoza. 4-1 totalt. Santi Mina gjorde två mål och snittar mål var 79:e minut den här säsongen.

Han har bara startat totalt fem matcher (varav två i cupen) och sätter verkligen press på sina anfallskollegor att fortsätta leverera.

Lyxtider i Valencia.

***

Ska vi gissa att föräldrarna till José Raúl Gutiérrez Parejo, Real Zaragozas 20-åring, gillar Real Madrid en smula?

Han går förstås under artistnamnet “Guti”. Och spelar på centralt fält.

***

Quique Setién är verkligen nye Paco Jémez. Vilket förvisso rimmar ganska bra med Real Betis som helhetsklubb.

Det är ingenting som följer ett mönster, snarare än det som är oförutsägbart.

Annons

Att förlora mot Cádiz på hemmaplan och göra det med 5-3 (och därmed vara ute ur cupen) är ett fasansfullt blekt resultat för Betis. Fem insläppta! På hemmaplan! Mot ett lag en division nerifrån!

Senast det hände att ett La Liga-lag släppte in fem mål på hemmaplan mot ett lag från en lägre division var 1995. Då Espanyol mot Palamós.

Nog för att Cádiz, med sin historia och den andalusiska rivalitet som ändå existerar, såg det här som säsongens hittills viktigaste match, men Betis svängdörrar i defensiven är oacceptabelt.

Det är åtminstone underhållande för oss som tittar, men jag lider med Betis-supportrarna.

***

Alavés-Getafe slutade 3-0 under torsdagen. Målskyttar? Munir El Haddadi x2 och Bojan Krkic.

Den som hade spelat på det för fem år sedan hade inte behövt lyfta en finger resten av sitt liv.

Annons
Publicerad 2017-11-30 23:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto