Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det är nu eller aldrig för Valencia

Twitter: @pinthorp

Det är först den senaste veckan, efter krysset mellan Valencia och Barcelona på Mestalla, som Los Ché på allvar börjat nämnas i samma andetag som övriga topplag. Är Valencia på allvar? Hur långt kan det bära?

Fortfarande är det väldigt få som tror att Marcelinos manskap kommer hålla hela vägen. Jag tror de kommande veckorna kommer bli avgörande i den frågan.

Både Barcelona (2-2 hemma mot Celta) och Real Madrid (mållöst borta mot Athletic) tappade poäng under lördagen. Framför allt ett oväntat poängtapp från Barças sida, vilket öppnar för att Valencia faktiskt kan ta i kapp ett par pinnar.

Det skiljer bara fem poäng just nu i toppen. Två om Valencia slår Getafe under söndagen. Och vinner man därefter mot Celta Vigo – som man möter innan Barça spelar kommande omgång – går man upp i tillfällig ligaledning.

Det måste varit 2004 det hände senast.

Oavsett vad. Bara den motivationsfaktorn att två av toppkonkurrenterna tappar poäng i det här skedet måste vara enorm. Det är nu eller aldrig för Valencia. Lite så känns det. Laget har ett förhållandevis enkelt spelschema och skulle definitivt, med höstens form i beaktande, kunna gå rent fram till jul. Men det är nu det likväl kommer sättas på sin spets hur bra den här Valencia-upplagan är.

Går det hålla sig i toppen med 14-15 riktigt bra spelare som i princip används uteslutande match efter match? Ytterst tveksamt. Det finns några undantag som bekräftar regeln, och en aspekt att Europa-spel inte finns där och stör är givetvis viktig att ha med, men generellt krävs det en större trupp för att hålla över 38 omgångar.

Nu är Gonçalo Guedes borta ett par veckor. Lagets offensivt bäste spelare. Likaså Jeison Murillo, som man kan argumentera för visat mest att mittförsvararna under hösten.

Samtidigt väntar patrull för serieledaren Barcelona framöver. De tre kommande bortamatcherna spelas mot Villarreal, Real Madrid och Real Sociedad. Eventuellt utan Samuel Umtiti, som klev av med trasig baksida mot Celta, i ett par av nyckelmatcherna.

Det känns sannerligen som det är nu Valencia har chansen. Chansen att jobba i kapp. Chansen att visa att det är ett lag för toppstriden på allvar och att det inte bara har flugit under tre-fyra månader.

Att vinna mot Getafe är det första stora steget i rätt riktning.

Publicerad 2017-12-02 kl 23:15

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons