Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jättelöftet på väg att lämna Valencia – Real Madrid nästa?

Twitter: @pinthorp

Det har varit Valencias höst på väldigt många sätt. Äntligen har man hittat rätt lösning på tränarposten i Marcelino García Toral och tillsammans med klubbdirektören Mateu Alemany, som kom redan i våras, har man tagit klubben i rätt riktning.

Men det har också funnits en del frågetecken som behövts rätas ut och på alla plan har det inte varit frid och fröjd. Det är det förvisso aldrig i Valencia.

Just i det här fallet syftar jag på situationen med Rafa Mir. Anfallaren är den stora talangen i klubbens 97-kull och gjorde A-lagsdebut redan för ett par år sedan. Han toppar den interna skytteligan i Valencia Mestalla (klubbens reservlag som håller till i motsvarande tredjedivisionen) med 15 fullträffar den här hösten. En siffra som sticker ut och som borde gett möjligheter i A-laget. Om det inte vore för den detaljen att han vägrat förlänga sitt kontrakt.

Under torsdagen uttalade sig Alemany i fallet Rafa Mir och det är ganska tydligt åt vilket håll det barkar.

“Spelarens kontrakt går ut 30 juni nästa år, och av komplexa anledningar har han inte förnyat när han borde, vilket var ett tag sedan. Situationen har blivit ännu mer komplicerad eftersom spelarens prestationer på planen varit så bra. Vi hoppas kunna hitta en lösning som passar alla parter”.

Valencia och framför allt huvudtränare Marcelino har varit glasklar i sin kommunikation mot Rafa Mir. Förnyar han inte sitt kontrakt med klubben utesluter det möjligheten att spela i A-laget, både när det gäller matcher och även i träningssammanhang. Ett hot som uppenbarligen inte gav den effekt som flera hade hoppats på, och nu har situationen nått ett vägskäl där Rafa Mir kommer gå ut ena hållet och Valencia åt andra.

Det är många som följt anfallarens utveckling de senaste åren och konkret intresse finns från såväl brittiskt håll men även inhemskt. Det mesta pekar dock på att nästa anhalt blir den spanska huvudstaden och Real Madrid. Hans flirtande och hyllande av Cristiano Ronaldo på sociala medier har gjort Valencia-supportrar väldigt upprörda och många anser att hans chanser löpt ut för längesen.

Det är uppenbart vilken besvikelse Valencia känt inför det hela och allt grundar sig förstås i spelarens stora talang. Han har levererat över tid i Mestalla och är en av de hetaste unga anfallarna som akademin fått fram på flera decennier. Blir det Real Madrid i januari lär det främst bli spel i reservlaget även där, men det känns som en otrolig investering inför framtiden.

Sedan är det ju alltid så, att den enes död, den andres bröd. Den som vinner mest på Rafa Mir-situationen är Ferran Torres. En tre år yngre anfallare som enligt många har ännu större begåvning.

Ferran gjorde debut i cupspelet mot Zaragoza häromveckan (och stod för en assist) och har tränat regelbundet under Marcelino den senaste tiden. Det har pratats om att han ska få allt fler chanser inom den närmsta framtiden och en tydlig aspekt i det hela som premieras av Marcelino är anfallarens förmåga att spela på flera olika positioner.

Jag tvivlar på att Torres kommer etablera sig på allvar i A-lagströjan redan den här säsongen eftersom man jagar anfallsförstärkning nu i vinter (pratas om Sandro Ramírez, Luciano Vietto & Kevin Gameiro), men när Rafa Mir försvinner kommer ett större tomrum finnas att fylla i Valencia Mestalla.

Spännande, och som vanligt småkaotiska, tider i Valencia.

Publicerad 2017-12-14 kl 22:47

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons