Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Carlos Vela fick ett värdigt avsked

Twitter: @pinthorp

Hjälp mig gärna att minnas bättre, men jag kan inte komma ihåg senast en klubbikon – som dessutom väljer att lämna mitt under säsong – fick ett så värdigt och vackert farväl i paritet med det som Carlos Vela fick under onsdagen.

Det hela blev förstås som en saga i sig när han hoppade in i slutskedet mot Sevilla och definitivt avgjorde matchen i slutminuten med sitt 3-1-mål. Det kunde inte stå mer skrivet i sten. En framgångssaga kunde inte avslutats på ett bättre sätt.

Tifo, sånger och tårar i en vacker symbios som avslutades med att lagkamraterna samlades och kastade honom mot skyn inne på planen. Allt framför fansen hemma på Anoeta.

Tyvärr är det inte alla klubbikoner som får ett lika fint avsked. Att få avgöra med ett sista mål i klubbens färger, det 73:e i ordningen i match 250, adderar förstås en dimension i sig. Men när det först offentliggjordes att Vela kommer lämna klubben för spel på andra sidan Atlanten i januari var det inte alla supportrar som gladdes. Så klart. Mexikanen har varit en vital del av lagets offensiva spel i många år, där den självklara kulmen för Vela var säsongen 2013/14 där han bildad en fruktad anfallstrio tillsammans med Antoine Griezmann och Imanol Agirretxe. Han stannade vid totalt 34 poäng (21+13) den säsongen. En otrolig notering för en spelare som inte agerar som “nummer nio”.

Det var många ur supporterskaran som vred på sig och tyckte det var ett märkligt beslut. Inte bara sett till tappat kvalité och stjärnstatus i truppen utan också att göra det mitt under säsong.

Men från första dag sedan beskedet har Carlos Velas uppoffrande och hundraprocentiga inställning varit grunden till ett avsked som blev precis så bra som det förtjänade att bli.

Hans första inträde i klubben var redan 2011 och han har sannerligen haft både bättre och sämre perioder, men i sina bästa stunder har han varit en av La Ligas tveklöst bästa offensiva spelare. Emellanåt fullkomligt bärande för La Real.

Nu lämnar han ett lag där han inte längre är lika ordinarie och bärande. Läget att lämna hade förmodligen aldrig varit lämpligare. Och avskedet hade förmodligen aldrig blivit mer pricksäkert.

***

Många har säkert redan läst och hängt med i turerna kring Antoine Griezmann de senaste dagarna. Och då tänker jag framför allt på nyheten som spridit sig från katalansk media (Mundo Deportivo i första hand) att Barcelona har varit i kontakt med Atlético-anfallarens föräldrar i ett första försök att närma sig en framtida övergång. Guillermo Amor uttalade sig i frågan och även om han inte bekräftade någonting så dementerade han definitivt ingenting heller. Något som fick Atlético att gå i taket, och gjorde att klubben anmält Barcelona till FIFA.

Griezmanns kontrakt med Atleti går ut nästa sommar och många ser det redan som “klart” att han kommer lämna därefter. Problemet är att en spelare vars kontrakt löper ut om mer än sex månader inte får kontaktas av representanter från andra klubbar, i alla fall inte utan arbetsgivarens godkännande.

Jag vet inte hur stort vi ska se på det här och har någonstans svårt att se att det i praktiken straffar Barça med transferförbud i två fönster, som kan bli fallet om FIFA godkänner Atléticos anmälan. Men det hade givetvis inneburit en galen upptrappning för Barcelona gällande det stundande vinterfönstret då man hade tvingats agera än mer långsiktigt.

Däremot, oavsett hur involverad Griezmann personligen var i just den här saken, går det konstatera att fransmannen knappast hanterat den här hösten på bästa sätt i Atlético.

Ganska loj inställning på planen och en hel del kryptiska grejer. Inte riktigt som Radamel Falcaos inställning och prestation under sin sista säsong i klubben, där det i övrigt går att dra ganska tydliga paralleller.

Atleti kommer må bra av att få in och karaktärsspelare som Diego Costa i vinter.

Publicerad 2017-12-21 kl 01:32

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons