Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
45v

Guidetti till Alavés, Vietto till Valencia & Diego Costas comeback

Twitter: @pinthorp

Julen år förbi, vi har kastas oss rakt in i ett nytt sprakande år och under onsdagskvällen återvände också fotbollen till de spanska arenorna.

Först ut i en januari månad som är väldigt hektiskt är som brukligt Copa del Rey. Ligaspelet kommer varvas med cupen och som ni alla säkert känner till är dubbelmöten som gäller redan i nuvarande åttondelsfinalstadie.

För fjolårsfinalisten Deportivo Alavés blev det en enkel resa mot Segunda B-laget Formetera. Noterbart är att båda anfallsspelarna Munir El Haddadi och nye Leipzig-lånet Ermedic Demirovic gjorde mål, den sistnämnde två gånger om.

Med svensk synvinkel på det hela är det givetvis enkelt att tänka “det var ju precis sådana här matcher John Guidetti hade behövt för att direkt komma igång”. Allt fortsätter nämligen peka mot att Alavés blir ny klubbadress.

Senast under onsdagen gick Celta Vigos tränare Juan Carlos Unzué ut och bekräftade vid en presskonferens att “John vill lämna klubben och att en överenskommelse med en ny arbetsgivare är väldigt nära”.

Tyvärr blev Levante ett för komplicerat alternativ och där tror jag Guidetti hade haft enklare att etablera sig som deras nummer nio. I Alavés är konkurrensen större men på det hela taget går det inte jämföras med kapaciteten som finns i Celta. I Alavés kommer Guidetti få spela betydligt mer och redan från start ha en annan status.

Med 3-1-läget inför returen mot Formatera nästa vecka vore det otroligt lämpligt om svensken blev klar inom de närmsta dagarna och åtminstone var redo för spel till den matchen.

***

Efter ett halvår av träning och en utnött plats uppe på Metropolitanos VIP-sektion fick till slut Diego Costa dra på sig Atléticos matchtröja igen.

Comebacken i rödvitt skedde dock första i den andra halvleken borta mot Lleida och från entrén i minut 64 krävdes dryga fem minuter innan han slog till.

Det må där och då varit en matchbild som passade utmärkt för Diego Costa att spela sin första tävlingsmatch på flera månader, och ett motstånd som må hända redan var ganska tröttkört, men att döma på de 25 minuter anfallaren hann med på planen såg han lika opolerat bestialisk och viljestark som alltid.

Champions League-uttåget till trots tror jag på en ganska rolig vår för Atlético med både Diego Costa och Vitolo – som i sin tur debuterade mot Lleida – i truppen.

***

Luciano Vietto fick ytterligare en termin på sig att bevisa sina kvalitéer i Atlético, men det ville sig aldrig. Inte ens i närheten faktiskt.

Det har varit uppenbart varenda gång Diego Simeone pratat om sin landsman att han hela tiden velat och hoppats att det ska lyfta, men att det inte bara räcker med att jobba hårt och vara en god lagkamrat. Det måste komma resultat också.

Nu blir Valencia nästa anhalt för Vietto vilket känns väldigt spännande. Han återförenas med Marcelino som han skördade stora framgångar tillsammans med i Villarreal.

Kanske är Marcelino rätt person att få igång Vietto igen. I sådana fall blir Valencias redan konkurrenskraftiga anfall betydligt starkare.

***

Cédric Bakambu blir svår, i januari snudd på omöjlig, att ersätta. Men får man in ett bud på 40 miljoner euro från den kinesiska ligan är det svårt att säga nej om man sitter i Villarreals kostymer.

Det är extremt mycket pengar för en underskattad spelare, men långt ifrån oersättlig i det långa loppet.

Å andra sidan är det få sportsliga ledningar jag ständigt imponeras av som Villarreals. Egentligen hade ju Luciano Vietto varit ett vettigt alternativ men det tåget har redan gått. Utan att veta hur långt eventuella förhandlingar med övriga klubbar har gått gällande Sandro Ramírez flytt ifrån Everton hade jag inte blivit förvånad om det svängde och han hamnade på El Madrigal.

Publicerad 2018-01-03 kl 21:50

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons