Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ibland borde sunt förnuft går före regelverket

Twitter: @pinthorp

Mycket Diego Costa i bloggen nu. Men han tenderar ju att engagera, beröra och minst sagt röra upp känslor.

Likaså när det var dags att göra comeback “på riktigt”. För det blev ju inget kört återseende på Vicente Calderón. Den här gången var det ny spelplats men fortfarande samma supportrar som om möjligt älskar honom ännu mer.

Och det är svårt att säga annat än att det blev Costa-prägel på hela matchen mellan Atlético och Getafe. Stundtals grinigt, ofta halvdan fotboll, och 90 minuter senare står Costa som en matchvinnare tillika syndare.

Det är som att backa bandet ett par år. Allting är som förut.

Frågorna var många inför matchen om Diego Costa ens skulle spela efter den smäll han ådrog sig i cupen mot Lleida, men jo då. Spela skulle han och från start dessutom. I den andra halvleken var det som om han andats in stämningen på Metropolitano tillräckligt för att göra arenan till sin egen. Som han alltid gjort. Som han alltid kommer göra.

Och ännu mer i den rödvita tröjan. Costa är sällsynt begåvad på att hamna i centrum, oavsett om det är ur positiv eller negativ bemärkelse. I Getafe-matchen blev det väl övervägande positivt, om än med viss bitter eftersmak.

När han bredsidade in det avgörande 2-0-målet tog känslorna över. Fullt förståeligt efter en match där allt inte suttit hundraprocentigt och där han bara några minuter tidigare blivit varnad. Han lät euforin ta över och sprintade upp mot fansen.

Resultatet av det hela? Ett nytt gult kort.

Enligt regelboken är det givetvis helt korrekt. Det finns ingenting att invända mot domarens agerande.

Men ibland önskar jag som betraktande fotbollsälskare att sunt förnuft och lite “feeling” raderade allt som står i regelverket. Det här var ett sådant tillfälle då det bara kändes helt rätt att Costa skulle upp och ta emot fansens kärlek.

Kanske tyckte han att det var värt det också.

***

Jaja, nog pläderat om Diego Costa. Nu ser jag främst fram emot att följa Sevilla-derbyt på Ramón Sánchez Pizjuán i afton.

Vincenzo Montella rakt in i hetluften! Jesús Navas första hemmaderby sedan comebacken. Rubén Castro tillbaka i Betis.

Det finns många ingredienser utöver två väldigt oförutsägbara lag som lär göra kvällens derby extra speciellt.

För övrigt är Marcelino García Toral tillbaka på Valencias tränarbänk i skrivande stund. Coachen var inblandad i en våldsam bilolycka strax före jul och har rehabiliterat sedan dess. Det blir backskydd ett tag framöver för Marcelino men i övrigt ser han ut att kunna röra sig som vanligt.

Publicerad 2018-01-06 kl 16:20

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons