Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guidetti vet precis vad han ger sig in i

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Först avslöjades det i en podcast och därefter fanns huvudpersonen själv på San Mamés läktare när Alavés mötte Athletic för ett par dagar sedan.

Till sist bekräftades det också av klubbarna. John Guidetti lånas ut från Celta Vigo till Deportivo Alavés under våren. Den baskiska klubben har också option på köp till sommaren – något som bara kommer bli aktuellt om laget fixar nytt La Liga-kontrakt.

Och det är just därför Guidetti är på plats. För att hjälpa laget till nytt kontrakt och bidra med mer offensiv kraft. Där finns det luckor att fylla.

Att Ibai Gómez är lagets främsta målskytt i ligaspelet den här säsongen säger allt. Ytterforwarden har gjort fyra mål, varav tre i en och samma match. Den renodlade anfallsspelaren som producerat mest är Munir El Haddadi med tre fullträffar, och trots en något stigande formkurva mot slutet bör det understrykas att det knappast varit någon succé och att han bränt väldigt mycket.

Annons

Alavés har inte haft någon pålitlig nummer nio-spelare på flera år. När man avancerade till cupfinal förra året och smått sensationellt slutade nia som nykomling i ligan var den mer cyniska och defensivt inriktade fotbollen under Mauricio Pellegrino det stora framgångsreceptet. Faktum är att bara fyra lag släppte in färre mål än Alavés förra säsongen.

Det kändes på alla sätt logiskt att det skulle komma en reaktion för laget inte bara för att andra året i en högstaserie är erkänt svårt, utan också för att rekryteringarna inte alls såg lika starka ut i jämförelse med förlusten av tränare Pellegrino i kombination med att nyckelspelarna Marcos Llorente, Víctor Camarasa, Theo Hernández och Deyverson försvann.

Defensiven har inte varit lika stark den här säsongen samtidigt som laget fortsätter leta för att hitta rätt framåt.

Annons

Det är ingen mördande konkurrens och jag är övertygad om att John Guidetti vet precis vad det är han ger sig in i.

I svenskens läge – med VM inom räckhåll – finns det inte tid för chansningar. Guidetti valde en klubb som tror stenhårt på honom och där han är väl medveten om att det kommer bli mycket speltid.

Och jag är övertygad om att Guidetti kommer växa i en miljö med större ansvar. Bara att han får klä på sig tröja nummer tio är jag övertygad om adderar någonting till hela upplevelsen. Senast han lirade i tian blev det i alla fall guld värt.

Han kommer oavsett vad träda in med samma inställning, vilja och otroliga vinnarmentalitet som alltid. Förhoppningsvis kan han också bidra med mål och skjuta Alavés till högre höjder.

Publicerad 2018-01-09 01:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto