Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det klart Zidane ska sitta kvar på posten

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Halvvägs in i La Liga-säsongen. Málaga och Las Palmas i botten – båda med nyligen sparkade tränare. Girona på övre halvan. Eibar fortsätter överraska. Valencia har återigen blivit ett topplag. Men framför allt och det mest häpnadsväckande: Real Madrid har närmre till nedflyttningsstrecket än upp till Barcelona i toppen.

Det har sannerligen varit en oförutsägbar säsong så här långt.

Om inte Madrid spelade bort titelchansen redan i El Clásico så gjorde man det definitivt hemma på Santiago Bernabéu i lördags. 0-1 mot Villarreal (riktigt fint mål av Pablo Fornals som kommit igång nu) och en ny slätstruken insats.

Annons

Real Madrid har gett upp ligan. Allt handlar bara om att ta ta tabellplaceringar hädanefter och satsa med full kraft på Champions League och Copa del Rey.

Och för första gången börjar det blåsa på riktigt kring Zinedine Zidanes vara eller icke vara. För mig är det inte ens uppe för diskussion. Det klart han ska sitta kvar. Kontinuitet har saknats i Florentino Pérez vokabulär och jag tror verkligen Zidane är rätt man för framtiden.

Det hade däremot inte förvånat om Florentino öppnar plånboken och sprider stålar runt sig nu i slutet av månaden. Bara för att något måste ske.

***

Barcelona skrämde bort ett tioårigt spöke från Anoeta och bortaslog Real Sociedad – trots tidigt underläge med 2-0.

Luis Suárez såg ganska sval ut inledningsvis på säsongen men har växlat upp och ser precis lika bra ut som han har gjort under de senaste 4-5 åren. Kvitteringen fram till 2-2 var mästerlig. Precis som Paulinhos förmåga att nosa sig till målchanser.

Annons

***

Min totala förälskelse i Gonçalo Guedes växer för varje vecka.

Den bäste spelaren som burit Valencias färger sedan David Villa.

***

Att Cédric Bakambu kliver in i topp 15 dyraste värvningar någonsin i och med flytten till Kina från Villarreal är ett tydligt och absurt tecken på vart fotbollen är på väg.

Det klart han är bra. Otroligt underskattad. Men han är inte en-av-de-15-dyraste-spelarna-någonsin-bra.

Nu får inte Villarreal alla stålar in på kontot men likväl ett rejält tillskott till årets budget.

***

Hur Simeonsk var inte Atléticos bortaseger mot Eibar? Hundratals rensningar, stök, bonk, misstänkta straffsituationer, regnigt, defensiva byten men framför allt 0-1.

***

Man brukar ju tala om tränareffekt. Främst ur positivt perspektiv. Att spelarna höjer sig de första veckorna under ny ledning.

Annons

Eller så blir kollapsen bara ännu större än tidigare.

Som för Las Palmas under Paco Jémez. 6-0-förlusten mot Girona var ett hånfullt skratt mot supportrarna. Trots att flera spelare vilade i veckans cupspel såg samtliga helt lamslagna ut.

Och att Mauricio Lemos ryktades vara på gång till Barcelona för bara ett halvår sedan. Tar kanske priset som La Ligas sämste mittback den här säsongen.

Publicerad 2018-01-14 23:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto