Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Espanyols gunstling kunde inte hitta ett bättre läge för första målet

Twitter: @pinthorp

Det var ingen derbysvit á la Atlético som Espanyol lyckades bryta under onsdagskvällen, men väl en mindre charmig rad på 19 matcher och noll triumfer mot “storebror” Barcelona sedan 2009.

På onsdagskvällen fick så det blåvita från den katalanska huvudstaden anledning att fira lite extra. Det märktes, inte bara på spelare och ledare, utan framför allt på fansen hur mycket den här segern betyder. Det var ett jävla liv inne på Cornellà-El Prat.

Jag har själv upplevt hur derbyn kan vara i Barcelona. När det är Espanyol som har hemmaplan alltså, vilket är viss skillnad. Det är ett småskaligt stadsderby i mängden och i jämförelse med många andra, men det går inte blunda för rivaliteten – en rivalitet som givetvis är ännu större från Espanyols håll.

ANNONS

Det är alltid säsongens matcher mot Barcelona. Och på arenan tenderar det att bli väldigt fientlig stämning.

För Espanyol blir det inte mycket större än att det var just Óscar Melendo som gjorde matchens enda mål i slutskedet. 20-årige Melendo har tillhört klubben sedan han var fem och kritade i fjol på ett kontrakt som sträcker sig över 2022. Det här var hans första mål i A-lagströjan och det var svårt att ta miste på glädjen i firandet.

Och visst att det garanterat skaver som en finger i ögat på Barça att det var just “lillebror” Espanyol som bröt en lång förlustfri svit på fem månader. Men det är likväl bara halvtid i cupspelet och returmatch på Camp Nou väntar redan nästa vecka.

Ernesto Valverde matchade en ganska reservbetonad startelva och tog möjligen lite för enkelt på uppgiften. Men så har han ju den där hemmareturen att förbereda också. Quique Sánchez Flores gäng kommer inte nolla Barça över två möten.

Men Espanyol fick åtminstone måla staden blå och vit för en kväll.

ANNONS

***

Jag såg inte Atlético-Sevilla men det har pratats om utebliven hemmastraff, ett bortdömt Diego Costa-mål och en Moyá-tavla. Det är sannerligen påtagligt att det märks mer ofta än sällan att Jan Oblak inte vaktar Atléticos mål.

Oavsett vilket är det otroligt starkt av Sevilla att komma tillbaka från underläge och rycka med sig en 2-1-seger inför returen på Ramón Sánchez Pizjuán.

Det är otroligt fascinerande läge redan i Copa-kvartsfinalerna nu. ALLA vill vinna. Jag menar, det klart alla lag alltid vill vinna även i normala fall, men det har spätts på.

Vincenzo Montella måste komma på banan som ny Sevilla-tränare. För Diego Simeone & Co är Copan, tillsammans med Europa League, den bästa titelchansen. Espanyol ser sin chans att knäppa storebror på näsan. Zinedine Zidane är pressad att vinna alla matcher. Barcelona vill försvara sin titel. Alavés vill återupprepa succén från i fjol. Och Valencia har till och med börjat vila spelare i ligan för att satsa på cupen.

Det är väl Leganés då, som fullt rimligt också bör tänka på ligaspelet i det här skedet än ett dubbelmöte med Real Madrid.

ANNONS

Det kommer bli galna returmöten nästa vecka. Pressat Atlético och Barcelona samtidigt som Valencias 2-1-ledning inte är något annat än skör.

Publicerad 2018-01-18 kl 02:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto