POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En spansk vår utan titelstrid

Twitter: @pinthorp

Real Madrid spelade bort titeldrömmen i ligaspelet i El Clásico. Valencia var aldrig en utmanare på riktigt. Och nu känns även Atlético tämligen avskrivet i samma strid – trots att Madrid-klubben inte har något CL-fokus den kommande våren.

Poängavståndet upp till Barcelona är för stort och drygt halvvägs in finns det väldigt lite hopp för att våren ska bjuda på spänning i toppen. Barça ser defensivt starka ut, har ett mer kompakt mittfältsspel än tidigare och framför allt är Lionel Messi bättre än på länge. Lägg där till att Philippe Coutinho ska in i det här laget och att Ousmane Dembélé också blir som ett nyförvärv den här våren såvida han håller sig borta från skadelistan.

Det känns trist att gapet är så ofantligt stort redan nu. Det var längesen det hände och även om övriga bataljer – allt som handlar om Europa och att undvika nedflyttning – är intressanta i sig finns det ingenting som en titelstrid som löper linan ut.

***

Rösterna var många att “är Las Palmas försvarsspel lika obefintligt kommande omgång mot Valencia som det var mot Girona kommer det bli tvåsiffrigt”.

Det är möjligt att Valencia tog något för enkelt på uppgiften eller hade ena ögat på Copa del Rey-returen mot Alavés i veckan, men det fanns också en helt annan glöd i Las Palmas. En seger som åtminstone ger Paco Jémez tid att andas fritt i några dagar och som inte kunde kommit mer lägligt.

Som så ofta är släkten alltid värst. Jonathan Viera med nytt mål mot sin gamla klubb, där han aldrig riktigt fick chansen.

***

Redan när John Guidetti fick straff emot sig för handboll kändes det fördömt för Alavés. Otroligt svaga vinklar och det är svårt att se exakt hur bollen träffar, men fakta är att svensken håller armen intill kroppen och omöjligt kan göra sig av med den.

Kändes oerhört hårt att blåsa straff.

Därefter kom andra gula på Rodrigo Ely och i slutskedet lyckades Leganés få in kvitteringen. Alavés är fortfarande över strecket men hade givetvis mått bra av en seger.

Överlag var det kul att se Guidetti spela fotboll. “Allt saknades förutom mål”, berömdes han efter premiärinsatsen mot Sevilla. Nu blev det förvisso inget mål den här gången heller, men väl en stark assist och även inblandning i Alavés andra balja.

Jag gillar verkligen att se John Guidetti spelar fotboll när han har det här självförtroendet och när han får ansvar. Han må se benhård ut och knappt röra en min vid något av målen men där inne brinner det och jäklar vad han älskar det.

***

Äntligen islossning för Real Madrid?

Det kommer åtminstone väldigt lägligt. Nästa helg åker man till Mestalla för att möta Valencia i en match som är väldigt viktig för att laget inte ska halka efter ännu mer och pressen bli ännu större på Zinedine Zidane.

Framför allt också för cupspelet som väntar, både inhemskt och så småningom Champions League. Att Gareth Bale och Cristiano Ronaldo hittar formen är givetvis helt vitalt om den här våren ska innehålla någon höjd buckla.

För övrigt imponeras jag av Nacho Fernández. Som ett ljus i säsongens annars mer konsekventa Real Madrid-mörker har han trätt fram och tagit större ansvar och har en lägstanivå som är betydligt högre än tidigare.

Jag skulle rent av säga att han är Real Madrids bäste spelare den här säsongen. I alla fall defensivt. Säkert tillfredsställande för huvudpersonen själv att kunna dra lite rubriker efter 7-1-segern mot Depor och hans två fullträffar. Han förtjänar det och sätter fortsatt press på sina försvarskollegor.

Publicerad 2018-01-22 kl 00:33

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå