Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
37v

Sämsta Real-säsongen sedan millennieskiftet om det blir CL-uttåg

Twitter: @pinthorp

19 poäng bakom ligatoppen. Respass i cupkvartsfinalen mot Leganés.

Om det inte redan fanns en krisstämpel som svävade över Zinedine Zidanes Real Madrid så finns det garanterat det nu. Uttåget mot Leganés hamrar fast vilken djup dvala som laget har varit i ända sedan smekmånaden i augusti med fabulösa insatser främst i den inhemska supercupen mot Barcelona men också den europeiska cupvarianten mot Manchester United.

Överösta av beröm och med två titlar in i den riktiga säsongen var alla överens om att Real Madrid var storfavorit i La Liga och och en av huvudkandidaterna i Champions League.

Men sedan har motorn slutat fungera. Bristande motivation? Tagit för enkelt på uppgiften? Zidanes oförmågan att förnya spelet och hitta en “plan b”?

Frågorna är många och jag tror inte det finns en specifik anledning som är tydligare än någon annan, utan många faktorer som spelar in. Även om Zidane är tydlig med att det är hans ansvar att resultaten uteblivit och att det är hans uppgift att hitta lösningar måste även spelarna rannsaka sig själva. Det är alldeles för många i detta världslag som presterat långt under sin normala standard.

Att Nacho Fernández (om än lite syndabock i returen mot Leganés i går) kandiderar som en av lagets bästa spelare den här säsongen säger det mesta. Inte för att ta Nachos fina säsong som helhet ifrån honom, utan för att han är synonym med vad en truppspelare är och inte en spelare som ska sticka ut och göra skillnad.

Något annat som är anmärkningsvärt är att magin på Santiago Bernabéu tycks ha försvunnit. Den där känslan att Real Madrid alltid kommer tillbaka oavsett förutsättningar. Att det alltid finns en väg in i en match, alltid en väg till seger. Den här säsongen har lagets resultat på hemmaplan varit beklämmande uselt.

Nu återstår bara en utmaning för Real Madrid om det här inte ska betraktas som en av de största fiaskosäsongerna sedan millennieskiftet: Champions League.

På alla hjärtans dag väntar första åttondelen mot Paris Saint-Germain. En jämbördig insats som den mot Leganés och Neymar och hans lekkamrater kommer trasa sönder Real Madrid. En absurd mening att skriva för ett halvår sedan men som känns full adekvat i dagsläget.

För Real Madrid gäller det att visa mer hjärta än någonsin och tillsammans med supportrarna återfinna magin på Bernabéu. Förmodligen måste Zidanes manskap göra säsongens bästa insats över två möten för att avancera vidare och hålla säsongen vid liv.

Publicerad 2018-01-25 kl 21:17

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons