Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ronaldo har bara gått och väntat på det här

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det är som att han har gått och bara väntat på det här. Myst i rubriker och röster om att “åldern tagit ut sin rätt” och att “slutet är nära”. För att sedan bara flina till mot alla kritiker och cykelsparka varenda en av stolen med en sådan våldsam kraft som bara Cristiano Ronaldo kan framkalla.

Frisparkskanoner och häxpipor utanför straffområdet är snyggt. Ingen har kanske fler topp tio-klipp på sådana mål än Cristiano.

Men det här var något annat. Att cykelsparka in en boll som kommer som ett inlägg, utan mottagning, med den tajmingen, den känslan och den precisionen är helt sanslöst.

Annons

Mot Paris Saint-Germain visade Real Madrid att man är ett lag att räkna med även i den här CL-upplagan. Mot Juventus visade Real Madrid att högstanivån är precis lika hög som tidigare år.

Ändå lär inte resultatet, som är häpnadsväckande och en ofantlig maktdemonstration i sig, inte stjäla majoriteten av rubrikerna. Det kommer det där 2-0-målet göra. Och den där Cristiano Ronaldo.

Han må ha blivit äldre. Han må inte prestera på samma toppnivå i varje match som han gjorde för ett par år sedan. Men han har ett psyke som är gjort av stål och är framför allt en sån jäkla vinnare. Han försöker tills han lyckas. Han gör precis det som krävs. I slutet av dagen står han där med händerna i skyn som en vinnare.

Jag är bara genuint glad att vi får vara med om den här superstjärnan till fotbollsspelare och kommer kunna säga till kommande generationer att vi minsann såg det. Vi upplevde allt. Vi fick se den där osannolika cykelsparken i Turin när Real Madrid maktdemonstrerade mot Juventus.

Annons

Real Madrid har varnat konkurrenterna. Returen behöver inte ens genomföras. Laget är redan i semifinal och den där “omöjliga” tredje CL-titeln i följd känns inte alls särskilt långt borta.

Publicerad 2018-04-03 23:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto