Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Barça hade ingen kapten som De Rossi

Twitter: @pinthorp

Sällan har jag sett ett så starkt kollektiv kraftsamla och störta jätten Barcelona som på det sätt Roma gjorde i går.

Från urkraften på Olimpicos läktare – ljudkulissen som alstrass på ett så pass välfyllt Olimpico är ta mig fasen enorm – till Eusebio Di Francescos taktiska briljans och lugn vidare ut till spelarna. Och där ska ju Daniele De Rossi vara tränarens förlängda arm ute på planen. Spelaren som visar vägen.

Med hans historik spelade han en av sina största matcher i karriären för ett par veckor sedan. Då på Camp Nou. Med kaptensbindeln på armen skulle han leda Roma mot ett gott resultat inför returen. Allt blev ett magplask. Roma hade inga marginaler med sig, blev blåsta på minst en straff och De Rossi själv satte en boll i egen bur.

ANNONS

Det var fördömt för Roma. Jag tror alla delade den känslan inför returen.

Men inte om vi frågar Daniele De Rossi själv. Har fotbollsvärlden någonsin sett en större vinnarskalle? En figur som aldrig någonsin ger upp, så länge hoppet finns? Så länge drömmen om det omöjliga existerar kan man räkna med De Rossi. En mardröm att spela mot. Säkert påfrestande i sina stunder att spela med på träning. Men älskvärd att ha i sitt lag under match. Och en tränares dröm.

Jag har precis sett om matchen på Olimpico från i går. Egentligen borde jag skriva om ett passivt Barcelona, om hur det kändes som laget redan sneglade mot en semifinal och hur Ernesto Valverdes coachande under match lämnade en hel del att önska (väntade alldeles för länge med byten för att förändra matchbilden).

Men det enda som tanken stannar vid är glädjen från supportrarna, den unisont starka insatsen och framför allt den där kaptenen. Såg ni De Rossis blick efter att han själv dragit in 2-0 från straffpunkten?

ANNONS

Det var mord i blicken. Vittring. Revansch. Seger. Alltihop.

Han skulle bara av den där planen som en vinnare. Barcelonas spelare? Mer som juniorerna som ser och lär under sin första A-lagsträning. Vissa kanske har bättre teknik och bättre tillslag – men är ändå inte där. Roma klev in och trampade bort Barça i den här matchen. Ett bevis på att motivation slår klass.

Barça hade behövt en kapten som Carles Puyol. Eller Daniele De Rossi.

Stort grattis Roma. Det var välförtjänt!

***

Jag kan inte sluta imponeras av Eusebio Di Francesco heller, Romas tränare. Han känner ju till sin motståndare på andra sidan bänken väldigt väl och vet vilka typ av medel som ska praktiseras för att vinna.

Sassulo-Athletic 3-0 i Europa League 2016. Di Francesco var tränare för hemmalaget. Kan ni ana vem som tränade bortalaget?

ANNONS

***

Jag förstår varför Valverde spelade med ett på pappret mer defensivt lag där både Nélson Semedo och Sergi Roberto delade högerkanten.

Men en kan undra vad miljardmannen Ousmane Dembélé känner på bänken efter fem-sex minuter i en sån här fight. Och då är ändå Philippe Coutinho cup-tied. Annars hade det kanske inte blivit någon speltid alls för fransmannen.

Tufft år för Dembélé.

***

Kan Roma så kan Sevilla? Eller..?

De har i alla fall ingen De Rossi. Men jag hoppas Sevilla gör ett tappert försök på Allianz i kväll.

Publicerad 2018-04-11 kl 15:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto