Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

I El Clásico står ingen ligatitel på spel – men mycket annat

Twitter: @pinthorp

ANNONS

När spelschemat släpptes inför säsongen fastnade blicken på omgång 36. El Clásico på Camp Nou. Med bara två återstående omgångar därefter.

Det kändes som upplagt för en seriefinal.

Men den här gången blev det en tämligen slätstruken ligasäsong på många sätt. Fantastisk fotboll stundtals, många nya stjärnor som har tänts, en hel del både positiva och negativa överraskningar.

Det har dock saknats spänning, egentligen överallt i tabellen. Redan i går blev Valencia klart för Champions League nästa säsong. Kampen om Europa-platserna där bakom lever inte heller efter Real Betis och Villarreals ryck. Vi vet redan att Depor, Las Palmas & Málaga ramlar ur. Nu står vi mitt i omgång 36 som var upplagt för att bli en avgörande seriefinal, men så blir det inte heller.

Däremot blir det en kamp med andra ingångsvärden. Och även om jag vågar påstå att det är den Clásico-bataljen som i ligasammanhang kanske betyder minst på länge – vill jag ändå påstå att det finns mycket att ta av.

ANNONS

Ur Barcelonas perspektiv: Andrés Iniesta kommer hyllas rejält och vill förstås avsluta sitt sista El Clásico på ett speciellt sätt. Framför allt vill laget också förbli obesegrat i ligaspelet – och det klart att Real Madrid är tuffast kvarvarande motstånd.

Ur Real Madrids perspektiv: Bryt sviten! Det kommer inte krävas mycket mer än de orden från Zinedine Zidane & kompani för att tända sitt lag inför matchen. Trots en med Madrid-mått mätt urusel ligasäsong med fiaskostämplat cupspel därtill kan den här säsongen räddas och bara bli ihågkommen som historisk.

Den enda sanna glädjen är skadeglädjen, är det inte så? Real Madrid skulle jubla om den där förlustfria sviten faktiskt bröts i kväll. Som en nagel i ögat. Ligaguldet må redan vara i hamn för Barcelona – men det vore en pajad efterfest. Vilken fiende vill inte förstöra en sådan tillställning?

ANNONS

Utöver det står den uppenbara prestigen på spel, som alltid. Det som för ett par månader sedan kändes som ett deppigt och ovärdigt El Clásico på förhand känns just nu ganska kittlande.

Det är trots allt världens största klubblagsmatch.

Publicerad 2018-05-06 kl 12:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto