Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Saknar tiden då El Clásico kunde vara antagonism och respekt

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Vad var det vi såg i går egentligen?

Baserat på det slaget som utspelade sig på Camp Nou är det enkelt att förstå vad en match mellan Barcelona och Real Madrid faktiskt betyder. Oavsett om den står en titel på spel eller inte. Det var krig. Fullständigt krig.

En del av mig gillar det. Att prestigen slår så mycket högre än poäng. Allt varje detalj, varje situation och varje duell betyder någonting. Alla har ett ansvar. Alla känner till betydelsen av det.

Samtidigt var det en uppvisning i hur saker och ting inte ska gå till på en fotbollsplan. Det gick till överdrift på många sätt. Det var vårdslöst och framför allt respektlöst.

Annons

Hur brutala El Clásico-bataljer än tenderar att bli brukar jag kunna förbise det och fokusera på den fantastiska fotbollen. Kvalitén i går var så otrolig hög på så otroligt mycket. Må hända ett slafsigt försvarsspel stundtals – men den individuella kvalitén går inte blunda för.

Kanske var det ett rättvist resultat i slutändan, jag vet inte riktigt. Den här gången kändes det mer brutaliserat än vanligt och mindre fokus på den fina fotbollen. Det borde blivit ett par utvisningar till. Raphaël Varane skulle haft matchens solklaraste frispark innan Leo Messis 2-1-mål. Marcelo borde givetvis haft straff. Tveksamt om Luis Suárez bortdömda mål var korrekt avblåst?

Det var för många sådana situationer. Det klart det ska vara hetsigt, tufft spel och hundraprocentig vilja där ute på planen. Men det här gick till vansinnig överdrift. Glädjen till fotbollen kom i typ åttonde hand.

Annons

Jag saknar tiden då El Clásico kunde innehålla antagonism och respekt på samma gång. Tiden då Carles Puyol och Raúl var kaptener.

Publicerad 2018-05-07 13:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto