Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Inga stora överraskningar i Spaniens VM-trupp – som givetvis går för guld

Twitter: @pinthorp

Så där. Då var även den spanska VM-truppen presenterad av Julen Lopetegui. Som väntat ingen bruttotrupp utan en spikad 23-mannastyrka redan nu.

Och baserat på form, i viss mån rutin men kanske framför allt hur de senaste trupperna har sett ut deklarerades inga direkta överraskningar.

ANNONS

Gemene man har väl knappt hört Álvaro Odriozolas namn. De som följt La Liga åtminstone det senaste året vet om att han är en av ligans bästa högerbackar och dessutom är han en personlig favorit hos Lopetegui. Men det klart. Han går före mer namnkunniga och inte minst rutinerade spelare som Sergi Roberto och Juanfran. Men baserat på sportsliga insatser är det ingenting revolutionerande drag från förbundskaptenen.

De andra miniskrällarna må väl vara att Nacho Monreal är med och Álvaro Morata saknas. För den sistnämndes del för att han är ett stort namn och att han dessutom har ett väldigt fint facit i landslaget.

Men det hade varit utanför rimlighetens gränser att peta Iago Aspas, Diego Costa eller Rodrigo Moreno till förmån för Morata.

Hela truppen för er som missat det lyder som följer här nedan.

ANNONS

Målvakter: David de Gea (Man United), Kepa Arrizabalaga (Athletic) & Pepe Reina (Napoli)
Försvarare: Dani Carvajal (Real Madrid), Álvaro Odriozola (Real Sociedad), César Azpilicueta (Chelsea), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Nacho Fernández (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona) & Nacho Monreal (Arsenal).
Mittfältare: Sergio Busquets (Barcelona), Saúl Ñíguez (Atlético), Koke (Atlético), Thiago (Bayern München), Andrés Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid), Marco Asensio (Real Madrid) & David Silva (Man City).
Anfallare: Diego Costa (Atlético), Iago Aspas (Celta Vigo), Lucas Vázquez (Real Madrid) & Rodrigo Moreno (Valencia).

Förutom Morata tror jag att Dani Parejo, Marcos Alonso, Marc Bartra och José Callejón var de som låg allra närmast en trupp. Alla har gjort väldigt bra ifrån sig i respektive klubblag och det måste kännas rätt kämpigt för samtliga att ryka i sista gallringen.

ANNONS

Å andra sidan är konkurrensen mördande. Och de 23 namn som Lopetegui har plockat ut är om inte den på pappret allra starkaste trupp någonsin åtminstone bra nära. Det här är ett lag som ska gå för guld – allt annat kommer ses som ett misslyckande.

Publicerad 2018-05-21 kl 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto