Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
29v

Det krävs inga rökkanoner för att hylla Iniesta

Twitter: @pinthorp

Fernando Torres fick ett mer än värdigt avsked. Xabi Prieto likaså.

Andrés Iniesta då? Ja, en inhemsk dubbel smakar säkert gott för Barças fanbärare att plocka med sig i en samling som nästan saknar motstycke och en summerad karriär på den allra högsta nivån som tillhör de allra främsta.

Men avskedet?

För fan, Barcelona. Vi pratar om en av modern tids största fotbollsspelare. Nej, fel. En av historiens största. Han har vunnit allt, avgjort finaler och varit ett affischnamn för gentlemannafotbollen och egentligen den ende som blir applåderad snarare än bespottad vart han än sätter sin fot.

Rök, konfetti och en DJ. Saker jag associerar med festivaler i Miami. Det behövs inte för att tacka av en av de allra största. Det gör det bara fånigt. Vem var han ens, vaxskraparen? Och vad tänkte ens Iniesta?

När en spelare av den kalibern ska tackas av en sista gång behövs ingenting revolutionerande i form av sidoeffekter. Låt fokus vara Andrés Iniesta och låt publiken hylla honom en sista gång. Låt han hålla ett tal, fälla några tårar där nere på planen, låt lagkamraterna och tränare säga några ord. Det behövs ingenting annat.

Det känns ändå fint att den sista bilden på näthinnan är den när Don Andrés sitter kvar ensam inne på Camp Nous matta när alla lämnat. Fotbollsspelaren Iniesta har spelat sin sista match för FC Barcelona – men hans unika prestationer kommer alltid finnas kvar.

Det kommer kännas tomt till hösten. En efter en, inte bara i La Liga, har lämnat den stora scenen. Vissa har lagt av, vissa har fortsatt på andra kontinenter. Den här trion av ikoner som har tackat för sig den här helgen är spelare som jag vuxit upp med. Jag minns knappt något annat.

Torres kommer bli den där lilla pojken med guldlockar som chockade en hel fotbollsvärld när han tog sig fram i Atleti. Mitt starkaste minne från Xabi Prieto är egentligen när Real Sociedad flög fram i Segunda División och slutligen tog sig tillbaka till högstadivisionen. Och Iniesta är, om jag under pistolhot var tvungen att välja bara en, min favorit genom alla tider. För hans tvåfotare, hans elegans, hans sätt att få spelet att se enkelt ut men framför allt för att fotbollsvärlden hade varit betydligt mer fylld av respekt om alla hade varit lite mer som grabben från Albacete.

Publicerad 2018-05-22 kl 16:22

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons