Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Det blir inget bättre läge för Zidane att lämna än nu

Twitter: @pinthorp

ANNONS

Det var ganska givet att det skulle handla om Zinedine Zidane när Real Madrid kallade till presskonferens i dag.

Vad skulle det annars vara, så här direkt efter avslutad säsong där majoriteten av spelarna förbereder sig inför VM? Knappast någon större nyhet om förlängda kontrakt eller nya spelare. Det kunde bara handla om Zidane.

Han stegade upp på podiet och deklarerade ett avsked. Zidane lämnar uppgiften som huvudtränare för Real Madrid efter 2,5 år som inkluderat tre raka Champions League-titlar, en ligatitel och en hel del annat mellan varven. Totalt nio titlar. Och många oförglömliga ögonblick.

Han hade inget kvar att göra som Real Madrid-tränare. Han hade kommit till ett vägskäl där det bara kan gå sämre. Åtminstone sett till punkten när det handlar om att vinna titlar. Vilket är det primära.

ANNONS

Det klart att han lämnar en spelmässigt ganska svajig säsong bakom sig, men vem bryr sig? I slutet av dagen är det Champions League-triumfen, den tredje i följd, som Zidane kan luta sig tillbaka mot.

Fransmannen sa själv att han känt sig pressat under säsongen. Att hans jobb stod på spel inför CL-mötet med PSG, efter ligafloppen och den inhemska cupfiaskot mot Leganés. Till slut knöt han ändå ihop den berömda säcken, packade ner ytterligare en CL-pokal och kom ut på andra sidan som en hyllad vinnare.

Det kommer inte bli ett bättre tillfälle att sluta – eller gå vidare – än nu.

Och personligen hoppas jag att Zidane inte hoppar på bästa möjliga tränarjobb. Hur mäktigt vore det inte om han bara slutade? Sa upp sin tränargärning efter tre CL-titlar på tre försök? Bara dra sig tillbaka. Sippra på något franskt vin mitt i ingenstans.

ANNONS

Förmodligen kommer det inte ske. Han kanske tar ett uppehåll á la Pep Guardiola. Det är han värd. Men karaktärer som Zidane har ett driv som gjort alla framgångar möjligt. Jag tror det är svårt att bara sluta. Att aldrig uppleva segrar.

Men vad det än må bli så kommer Zinedine Zidane alltid bli ihågkommen som en av de största i Real Madrid – inte bara på planen utan också vid tränarbänken.

Franska landslaget hade väl annars varit en perfekt destination för Zidane? Fattar bara att han som förste någonsin vinner både Champions League och VM som både spelare och tränare.

Publicerad 2018-05-31 kl 16:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto