Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Superbt Spanien och mästerlig Cristiano

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Dra mig baklänges!

Det har gått 16 timmar sedan domaren blåste av en av årets hittills häftigaste fotbollsmatcher. Portugal-Spanien hade allt vad en match av den digniteten, med den nerven och så många storstjärnor, man kan begära. Och lite till.

Låt börja vid den spanska insatsen, som jag tycker lovar väldigt gott inför fortsättningen. Framför allt med tanke på Cristianos tidiga 1-0-mål. Portugal såg otroligt bra ut första tio, sedan växte Spanien in i matchen. Högre tempo i passningsspelet, ytterbackar som klev upp i banan och en Diego Costa som blev med delaktig.

Mellan minut 15-65 var Spaniens högstanivå vansinnigt hög. Isco, Silva & Iniesta dansade stundtals fram och kombinationsspelen borde lett fram till ännu fler målchanser och ännu fler mål.

Annons

Ändå slutade det i en spansk poäng. Normalt sett okej med tanke på underläge vid två tillfällen, men samtidigt en bitter eftersmak när helhetsinsatsen var bra – eller rättare sagt högstanivån – och den tappade segern i slutminuterna.

Med spanska ögon väljer jag dock att fokusera på det som var väldigt positivt, och når laget upp i 80-90 procent av gårdagens insats i de resterande gruppspelsmatcherna är jag tämligen övertygad om att La Roja vinner den här gruppen.

Hyfsad fingertoppskänsla från Fernando Hierro, för övrigt. Det var tre positioner som var öppna inför premiären. Högerbacksplatsen, Thiago eller Koke på det centrala fältet och vem som skulle starta i anfallet. Hierro valde Nacho, Koke & Diego Costa. Med facit i hand tre väldigt bra val.

Det blev lite av anfallsstjärnornas duell mellan Cristiano och Costa och det klart, den förstnämnde vann i sällan skådad stil, men att Spanien redan fått igång Costa kan bli väldigt avgörande när vi blickar framåt i turneringen.

Annons

***

Cristiano då? Vilken jävla match han gör. Inte bara mål, inte bara som en ledare med ansvar, utan alltihop. Han satte få fötter fel i den här matchen. Och klev framför allt fram när det som mest gällde.

Mål i åtta raka mästerskap. Så presenterar sig en mästare i ett VM.

Publicerad 2018-06-16 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto