POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Real Marid behöver mer än Gareth Bale

Twitter: @pinthorp

Herregud vad tiden flyger. Snart bara två veckor innan den internationella fotbollssäsongen drar igång. Vilket känns skönt. Det har börjat lägga sig efter VM och för egen del har det varit skönt och välbehövligt med en total paus från fotbollen.

Det är allt mer ofta de senaste åren jag har upplevt den känslan. Samtidigt varar den inte särskilt länge innan tankarna och förväntningarna börjar snurra i huvudet.

La Liga-säsongen närmar sig med stormsteg. Och för första gången på flera år vilar flera frågetecken över de två största elefanterna. Varken Real Madrid eller Barcelona känns hundraprocentigt.

Hur ersätts egentligen Cristiano Ronaldo – både som profil och målskytt?
Vad händer på Barças mittfält utan Andrés Iniesta?
Är Julen Lopetegui rätt karaktär för att uppfylla Real Madrids krav?

Det är en hel del som är ovisst, vilket gör säsongen i stort ännu mer intressant. Guldutmanaren Atlético Madrid rustar ju rejält för att spela Champions League-final på “hemmaplan” nästa vår. Diego Simeones gäng känns i nuläget som det mest stabila av topplagen.

Men det är väldigt mycket som kan hända. Framför allt kommer det ske saker i Real Madrid. Nödvändigtvis inget revolutionerande. Det är knappast så att Lopetegui förfogar över en bristfällig trupp. Det ser bra ut egentligen överallt, förutom just i anfallet. Där är det för tunt och det känns alldeles för osäkert.

Jag är övertygad om att Gareth Bale har en nivå till i sig. En nivå han sannerligen kan uppnå när han inte har en överlägsen stjärna intill sig. En nivå han kan uppnå om han får ett ännu större ansvar.

Men det är inte det som är problemet. Den största utmaningen och den största boven är Gareth Bale själv. Håller hans kropp för en hel säsong? Det har den ännu inte gjort sedan flytten till Real Madrid.

Det kommer tillkomma nyförvärv. Frågan är bara vem eller vilka. Det finns inte särskilt många ute på marknaden. Neymar kommer nog en dag, men jag har svårt att se den processen effektueras redan i sommar. Kylian Mbappé? Vore en Madridsk dröm. Men det hade varit oerhörda krav på en tonåring om ingen annan gjorde honom sällskap i Cristianos frånvaro.

Harry Kane och Edinson Cavani känns som två övriga spelare som parkerar högt upp på Florentino Pérez önskelista. För någon anfallare måste in.

Just nu står Real Madrid med en ny och oerfaren tränare och en trupp som är sämre än förra säsongen. Jag dömer inte ut laget för det, men i den logiska världen kommer det krävas något utöver det vanliga för att uppnå kravbilden.

De kommande veckorna blir jäkligt spännande.

***

Det lag jag framför allt sitter och myser av bara tanken att se i höst är Real Betis. Ni minns ju hur Quique Setién kom in förra säsongen, kavlade upp ärmarna och under de första månaderna bara lät elva vildar springa omkring bäst de ville.

Det var underhållande, men till slut blev det lite för inkonsekvent och rörigt. Efter nyår tänkte Setién om, bytte spelsystem, fick in spelare som fungerade perfekt enligt den nya mallen och succéssivt blev Betis ett mer strukturerat lag som för all del inte slutade underhålla med sitt i grunden väldigt offensiva tänk.

Och jag ser inte hur det ska bli sämre den här säsongen med klassvärvningarna Sergio Canales (Real Sociedad), Takashi Inui (Eibar) och William Carvalho (Sporting Club).

Jösses vad det kommer gå undan!

Publicerad 2018-08-01 kl 18:16

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto