POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Den spanska fotbollen lär passa Sead Haksabanovic

Twitter: @pinthorp

Det råder inga tvivel om att det är i Serie A det har skett mest spektakulärt den här sommaren. I Spanien har det varit förvånansvärt lugnt. Thomas Lemar från Monaco till Atlético är den hittills tyngsta övergången.

I övrigt är det mycket som har gått under radarn. Barça har värvat två brassar för typ 700 miljoner och Real Madrid har ryckt en brasse för närmare halva miljarden. Real Betis har fått William Carvalho att till slut lämna den portugisiska ligan och Athletic har hostat upp en del för Yuri Berchiche från PSG.

Men sen då? Nä, det är ganska mycket öken sett till de spektakulära och stora namnen.

Det är en del högintressanta värvningar inom ligans gränser där jag tycker Takashi Inui (från Eibar till Betis), Álvaro Odriozola (från Real Sociedad till Real Madrid), Daniel Wass (från Celta till Valencia), Sergio Canales (från Real Sociedad till Betis), Rodrigo Hernández (från Villarreal till Atlético) och Gerard Moreno (från Espanyol till Villarreal) är de som sticker ut allra mest.

Just nu känns det som att det är ganska slött på transferfronten. De tre största klubbarna skulle mycket väl (och borde?) värva någon profil till. Det är i alla fall mer troligt än osannolikt att minst en bomb lär brisera innan ligaspelet rullar igång.

Oavsett vad så hade jag främst tänkt att det här skulle handla om en värvning av lite annan karaktär, men ack så spännande. Häromdagen blev Sead Haksabanovic klar för Málaga. För er som inte känner till den svenske yttermittfältaren så slog han igenom stort i Halmstad i Superettan 2016. Året därpå, efter Halmstad avancemang till Allsvenskan, bevisade han sig även att han håller på den högre nivån i Sverige.

Jag har kommenterat en hel del matcher där Haksabanovic medverkat och den är en spelartyp jag tror kan passa bra in i Spanien. Steget direkt från Allsvenskan till Premier League och West Ham var för stort. Det blev bara några matcher på bänken i A-laget.

Málaga som gör en nysatsning efter degraderingen till Segunda División i våras har höga ambitioner att nå Spaniens finrum igen. Det må vara en del kaos på klubbens högre poster men med bra faciliteter och en snabb fotboll som är passningsorienterad och bygger på hög teknisk nivå känns det som ett otroligt spännande steg för Haksabanovic.

Han har bara hunnit fylla 19 år och har mycket framför sig. Enbart John Guidetti finns som blågul representant i La Liga men det adderar sannerligen någonting extra att Sead Haksabanovic – även om han valt att representera Montenegro på landslagsnivå – nu också ska florera i den spanska fotbollsatmosfären och därtill i ett lag som bör tillhöra toppen av Segundan.

Publicerad 2018-08-07 kl 10:36

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto