POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Rodrigo till Real Madrid make sense

Twitter: @pinthorp

Mauro Icardi, Timo Werner eller Rodrigo Moreno?

Det är namnen som AS pumpar upp som potentiella Real Madrid-förstärkningar. Samtliga känns som vettiga värvningar. Att lita på att Gareth Bale håller sig skadefri och lämna Karim Benzema utan någon rimlig konkurrent är alldeles för tunt framåt över en hel säsong – oavsett hur utpräglad offensiv roll som Marco Asensio än kommer ha.

Jag tror Rodrigo Moreno ligger närmast till hands. Dels för att Valencias anfallsuppsättning även utan Rodrigo ser tämligen vass ut med Michy Batshuayi, Kevin Gameiro och Santi Mina, men också för att pengarna hade kunnat vara den slutgiltiga nyckeln som låser upp dörren till Gonçalo Guedes. Dessutom känner han och Julen Lopetegui varandra mer än väl efter tiden i såväl U21-landslaget (där Rodrigo var en målmaskin) och A-landslaget.

Real Madrid har på pappret ett lag som kan vinna allt. Det är världsklass på alla positioner. Men jag har väldigt svårt att se att Madrid – som haft väldigt svårt i ligaspelet i många år – ska lyfta och efter 38 omgångar lyfta titeln.

***

Madrid-anhängarna suktar väl inte direkt mindre efter en förstärkning innan fönstret stänger efter förlusten i supercupen mot Atlético.

Spännande att se nytillskotten Rodrigo Hernández och Thomas Lemar kliva rakt in från start i Diego Simeones första elva för säsongen. Två spelare jag tror kommer fungera utmärkt i Atletis lagbygge och båda är rent kvalitetsmässigt klara uppgraderingar från Gabi och Yannick Carrasco.

***

I kväll är det minsann La Liga-premiär. Jag hade tänkt att tippa tabellen innan första matchen men inser hur orimligt det samtidigt känns när det återstår två veckor av transferfönstret.

Det kanske inte kommer förändra vilka som utmanar i den absoluta toppen eller vilka som slåss om övriga Europa-platser, men det kan förändra extremt mycket på den nedre halvan där det på förhand känns som lag 11-20 är på pappret otroligt jämbördiga.

För övrigt är det tydligt vilken effekt det nya kollektiva TV-avtalet har gett ur de mindre klubbarnas perspektiv. Över hälften av klubbarna i högstadivisionen har slagit nytt transferrekord. Däribland Alavés som spenderade fyra miljoner euro för John Guidetti. Småpengar kan tyckas för att vara en värvning i La Liga, men pengar som är väldigt mycket för en klubb som Alavés.

Det säger också en del om svenskens status och det förtroende han just nu har. Säsongspremiär på Camp Nou till helgen – där Guidetti redan nätat ett par gånger i karriären.

***

Med timmar kvar innan säsongen bollas in på allvar – och ytterligare ett par timmar innan Real Betis ska uppfylla oerhörda förväntningar – tycker jag ni bör ratta in senaste Tutto Balutto där jag gästar och snackar upp säsongen.

Nu kör vi!

Publicerad 2018-08-17 kl 15:06

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto