POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Helgen med Madrids tridente & Simeones rotationer

Twitter: @pinthorp

Säsongen tuggar vidare och en jäkligt härlig fördel med att ligaspelet dragit igång nån vecka tidigare än normalt är att vi slipper lida av ett landslagsuppehåll innan vi ens blivit varma i kläderna. Nu hinner åtminstone en del hinna sätta sig. Sedan kan man tycka att det är märkligt, eller rent av fel, att starta ligasäsongen tidigare med tanke på att fönstret fortfarande stänger vid månadsskiftet.

Nu verkar det dock inte som att det blir några enorma förändringar i de spanska lagen oavsett.

Jag har haft ett öga på en del matcher under helgen. Om vi vänder på den kronologiska ordningen och i stället börjar med det senaste lirades två intressanta matcher i går kväll.

Sevilla-Villarreal flyttades fram ett par timmar på grund av den enligt uppgifter outhärdliga hettan nere i Andalusien, och sparkades således igång parallellt med Girona-Real Madrid.

Från Sánchez Pizjuáns mållösa match tar vi med oss ett mindre virrigt Villarreal-försvar jämfört med premiären (Ramiro Funes Mori blev mycket riktigt också petad), att Sevillas nye keeper Tomas Vaclik ser väldigt bra ut och hur vackert det är att se Santi Cazorla i helgult igen.

Framför allt hoppas jag på snabb återhämtning för Sergio Escudero vars armskada såg fruktansvärd ut.

Uppe i nordöstra Spanien, delen som kallas Katalonien, rivstartade Girona och tog tidigt ledningen mot Madrid. Men det blev aldrig en repris på fjolårets möte på Montilivi utan El Real la in en högre växel och efter timmen spelad var det ingen diskussion.

Den offensiva trion med Marco Asensio, Gareth Bale och Karim Benzema stormtrivs tillsammans och alla har fått väldigt positiva inledningar på den här säsongen.

En sak som jag funderat på är dock varför Sergio Ramos skjuter straffar. Vad vet jag, trots att han bränt en del viktiga genom karriären kanske han är truppens tveklöst bäste straffskytt? Eller har det ett hierarkiskt symbolvärde?

Jag är generellt emot att de offensiva stjärnorna ska skjuta straffar bara för att. Men post Ronaldo känns det än viktigare att lirare som Benz och Bale faktiskt gör sina mål och håller självförtroendet på topp. Straffar kommer blåsas och kan höja siffrorna och i slutändan de långsiktiga resultaten. Jag tycker i alla fall det känns märkligt att Ramos är försteskytt.

För övrigt fanns Manchester Citys sportchef Txiki Begiristain på plats på Montilivi för att följa matchen. För att spana in Real Madrid-spelare, kanske någon tänker? Nja, förmodligen inte. Faktum är att City och Girona är samarbetsklubbar och det är snarare möjligt att det behövs fyllas på i Gironas ganska skrala trupp innan fönstret stänger för sommaren.

***

Valencia gjorde en av de sämsta insatserna på väldigt väldigt länge borta mot Espanyol.

All kredd till Barcelona-laget som tog en fullfjädrad trea, där rekordvärvningen Borja Iglesias fick näta och Esteban Granero såg pånyttfödd ut. Espanyol har egentligen ett ganska fint lag på pappret men känns ändå väldigt mycket mellanmjölk. Att en spelare som Pablo Piatti inledde på bänken vittnar om den offensiva kvalité som ändå råder.

Det kan, och kanske bör, bli en plats på övre halvan. Inte mycket mer än så.

För Valencia? Det är den här typen av matcher som behöver vinnas för att ta nästa steg.

***

Ousmane Dembélé har redan uträttat mer för Barcelona den här säsongen än han gjorde förra.

***

Atlético tog första av många 1-0-segrar för säsongen.

Jag gillar att Diego Simeone redan roterar. I premiären spelade Filipe Luís. Hemma mot Rayo i lördags lirade Lucas Hernández – som jag tror alltmer kommer vara förstavalet som vänsterback den här säsongen.

Centralt på mittfältet vilades Koke från start vilket är oerhört ovanligt. Nye Rodrigo Hernández, som jag tror är en av sommarens bästa värvningar, lirade bredvid Saúl. Dessutom ska Santiago Arias in till höger i backlinjen där veteranen Juanfran än så länge håller hov.

Det lär bli viktigt i längden att Simeone håller igång 18-19 spelare i stället för bara 14-15.

***

Två matcher, noll mål framåt, en inspelad poäng.

Ja ja, en pinne borta mot Alavés och en nolla bakåt är i alla fall ett steg framåt för Real Betis.

Jag är ändå oerhört förvånad att Betis är ett av tre lag som ännu inte har gjort mål. Å andra sidan är det viktigare att sätta defensiven och efter käftsmällen i premiären kanske Quique Setién av rimliga skäl insett just det.

Publicerad 2018-08-27 kl 14:18

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto