POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Inget La Liga utan en Ronaldo

Twitter: @pinthorp

Tänka sig att Ronaldo, den portugisiske, får konkurrens av Ronaldo, den brasilianske, i kampen om det mest sensationella i La Liga-sommaren.

För vem hade ens kunnat ana att Ronaldo, den brasilianske, är aktuell som majoritetsägare i Valladolid. 41-åringen som hann med det mesta i sin aktiva fotbollskarriär där kulmen var dubbla mål i VM-finalen 2002, planerar alltså att dunka in 30 miljoner euro i Valladolid vilket i sådana fall gör honom till klubbens främste aktieägare.

Känslan har ju varit att Ronaldo, den brasilianske, ägnat sig åt livets goda och lite därtill sedan sin spelarkarriär.

Det här känns bara oerhört galet.

Men givetvis en extra krydda till La Liga-tillvaron.

Spekulationerna har redan satt igång att Ronaldo, den brasilianske, ska locka landsmannen Vinicius från Real Madrid till Valladolid.

Något han i alla fall bör investera i är en ny gräsmatta på Estadio José Zorilla. Det var plågsamt att se hur spelarna ramlade ner i mindre gropar under helgens match. Det är oacceptabelt. Och lär innebära konsekvenser för Valladolid. Händelserikt är det hos nykomlingen hur som helst.

Vilken tid att vara vid liv va!

***

På tal om Real Madrid då. Det blev ingen Neymar, Kylian Mbappé, Mauro Icardi eller Rodrigo Moreno. Inte den här sommaren i alla fall.

I stället har huvudstadsklubben värvat tillbaka Mariano Díaz, som öste in mål i Real Madrid Castilla för ett par år sedan, hade därefter svårt att etablera sig i A-laget och såldes förra sommaren till Lyon. Efter 18 ligamål i Ligue 1 kanske han är redo att ta ytterligare ett steg. Han känns i alla fall som en klar uppgradering jämfört med Borja Mayoral och det bidrar med lite mer vettig anfallskonkurrens.

Men det var kanske inte en spelare av den digniteten som supportrarna knöt näven och hoppades på när Florentino Pérez lovade att spelare träder in genom dörren efter att Ronaldo, den portugisiske, lämnat densamma.

Å andra sidan har Real Madrid förändrade värvningspolicy de senaste åren knappast bidragit till minskade framgångar. Kanske är det Mariano, från Katalonien av alla ställen, som blir Madrid-hjälte i maj.

Publicerad 2018-08-29 kl 23:05

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto