Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Barça & Madrid har redan gjort ett miniryck

Twitter: @pinthorp

Den årliga Italien-resan med division 7-laget FC Samp (snart en division upp i systemet) är över för den här gången. Till den eviga staden Rom tog vi oss med över 30 starka figurer och resan präglades av långsittningar och mycket garv.

Vi såg också Roma-Chievo som pendlade över från en sömnig historia till en direkt spännande sista tio. Själva spelade vi inget mer än lax (ungefär som gris, fast ändå inte alls) på stranden ute vid den fina havsorten Anzio. Och det var väl överlag det som människor vi träffade på yckte var lite märkligt. Att vi åker iväg ett fotbollslag utomlands utan att genomföra en träning, utan att spela en match.

ANNONS

FC Samp är mycket mer än bara en fotbollsklubb och det visade den här resan. Faktum är att vi under de traditionsenliga resorna till Italien faktiskt har spelat en match mot ett lokalt lag samtliga år. I fjol systerföreningen USD Sampierdarenese i Genoa, men i år gick det inte att lösa.

Vi hade kul ändå!

Förutom Roma-Chievo blev det dock inte så mycket mer fotbollskonsumtion. Hann se Cristiano Ronaldos glädjeeufori över första målet i Juventus och Douglas Costa helt bisarra utbrott i samma match vilket bör resultera i en lång avstängning.

Från andra sidan Medelhavet har jag hunnit ta i kapp en del från det som varit i helgen. Och det är ju idel anmärkningsvärda resultat. Att Valencia skulle vara ett av tre lag som står utan seger efter fyra omgångar är värt att sätta både utropstecken och frågetecken efter. Marcelinos maskin från förra hösten har inte på någon punkt sett likvärdigt ut så här långt. Det hade lika gärna kunnat bli en förlust mot Betis – som i sin tur fortsätter ha vansinnigt svårt att göra mål – men det slutade mållöst på Mestalla.

ANNONS

Egentligen alla topptippade lag förutom Barcelona (gått rent) och Real Madrid (tappade sina första poäng i helgen) har presterat sämre än väntat. Villarreal & Sevilla är båda på nedre halvan. Atlético spelade “bara” 1-1 hemma mot Eibar i lördags och är redan långt efter toppduon. Det liknar lite Real Madrids säsongsinledning i fjol, en inledning laget aldrig orkade resa sig ifrån. Jag tror vi får se ett annat Atleti när laget nu kliver in i Champions League.

Och ska Antoine Griezmann sitta vid Cristianos och Messis bord framöver är det läge att han också börjar leverera efter sin semester.

***

Ousmane Dembélé har verkligen tillfört med för Barcelona den här säsongen än föregående redan nu, en dryg månad in. Som ett nyförvärv.

***

Härligt för övrigt att se publiken på Anoeta hylla Imanol Agirretxe före matchen mot Barça. Det blev inte riktigt som anfallaren hade tänkt sig. Säsongen 2015/16 gjorde han sanslösa 13 mål på 16 matcher i ligan för Real Sociedad men därefter har han bara startat två matcher i La Liga. Skadorna har avlöst varandra, självförtroendet sumpades och till slut blev det för mycket.

ANNONS

Nu har 31-åringen valt att lägga karriären på hyllan och fokusera på annat. Väldigt tråkigt för en spelare som jag tror kunde ha tagit nästa steg.

***

När höstmörkret börjar smyga sig på är det i alla fall ett Champions League-ljus som träder fram.

I kväll är det igång igen, vilket känns fantastiskt härligt. De spanska tidningarna, framför allt huvudstadsbaserade, har dundrat på med att “vår turnering är tillbaka”. Det har ju varit spansk dominans i turneringen. Fyra raka vinnare och dessutom två gånger ett Atlético som fallit i finalen mot Real.

Jag hade förvånats om inte minst ett spanskt lag kliver in till CL-hymnen på Metropolitano i maj nästa år.

Publicerad 2018-09-18 kl 12:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto