Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lopetegui hänger löst

Twitter: @pinthorp

Efter en inledande smekmånad var vi nog få som hade trott att Julen Lopetegui, så här i början av oktober, hänger löst. Det kanske han inte gör i praktiken, jag tror faktiskt Real Madrid har mer tålamod än så, men att säga att tränaren inte sitter i ett pressat läge vore lögn.

Efter förlusten i Moskva i veckan kom ytterligare en torsk och ytterligare (!) en nolla i målkolumnen. Vad i hela världen är det som händer egentligen? Fyra raka matcher utan att sätta dit en boll. Det är inte konstigt att röster redan har höjts angående Lopeteguis vara eller icke vara. En gruppering av supportrar har redan satt sig på tvären och verkar ha tappat förtroendet för sin coach.

ANNONS

Tuff uppbörsbacke för Lopetegui.

***

I andra ringhörnan hittar vi Alavés. Utan John Guidetti, som förvisso har hård konkurrens i anfallet men inte heller rosat marknaden den här säsongsinledningen, lyckades laget knipa alla poäng hemma mot Madrid. Manu García stor matchvinnare i slutskedet med sitt mål.

Det här var Alavés fjärde seger för säsongen och att redan ha skrapat ihop 14 poäng är ruskigt bra för ett lag tippat i bottenskiktet av tabellen.

Just nu är de Baskiens bästa lag. Både Real Sociedad och Athletic har inlett svajigt, framför allt Bilbao-laget vilket även speglade sig i fredagens derby.

Jag tror inte Athletic-tränaren Eduardo Berizzo sitter säkert i nuläget och kan mycket väl vara den som ryker först den här säsongen. Han har en trupp som är alldeles för bra för att harva nere i bottenträsket och att falla så hårt i ett derby på hemmaplan gör att bägaren lätt rinner över.

ANNONS

Real Sociedad å sin sida löste tre poäng och helt plötsligt är det mer frid och fröjd i San Sebastián-lägret. Mikel Oyarzabal gjorde två av målen och fina Luca Sangalli satte sin först pyts för säsongen.

Det kanske blir La Real och Alavés som kamperar om titeln som Baskiens bästa lag den här säsongen.

***

Många sköna matcher under söndagen. Atlético-Betis och Sevilla-Celta får agera aptitretare till kvällens stora batalj på Mestalla. Det är två ganska pressade lag som gör upp. Kan tyckas märkligt i Barcelonas fall som kommer från en imponerande viktoria i Champions League och trots allt leder ligan, men det krävs ju som bekant mer än så för att hålla alla tillfreds runt den klubben.

Valencia? Först och främst måste Marcelino sluta laborera och hitta sitt lag. Dock hade jag förstått om Rodrigo Moreno faktiskt bänkas. Michy Batshuayi och Kevin Gameiro har sett ganska spännande ut ihop och känns framför allt hetare individuellt än Rodrigo. Hur kan det vara så stor skillnad från en säsong till en annan? Eller så är det bara en rejäl formdipp.

ANNONS

Läge att han tar sig ur den i morgon om han får chansen från start.

Publicerad 2018-10-06 kl 21:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto