Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Real letar efter en anfallare och Zlatan är ett bra alternativ

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Ingen som läser den här bloggen har väl undgått dagens stora nyhet i Spanien. Det handlar om en svensk och inte vem som helst. Kan Zlatan Ibrahimovic möjligen återvända till La Liga?

Det är radiokanalen Cadena COPE som via profilen Manolo Lama skickade ut bomben i programmet Tiempo de Juego. Att Real Madrid letar anfallsalternativ inför januarifönstret är otvivelaktigt. Karim Benzema flög fram i en månad, men därefter varit ungefär lika inkonsekvent som majoriteten av förra säsongen. Gareth Bale? Också bra inledningsvis, men en ny skada har börjat spöka. Mariano då? Har sett bra ut och är en enorm uppgradering kontra Borja Mayoral, men räcker det? Känslan är att Mariano inte fått tillräckligt med chanser för att på allvar utmana om en plats än. Större kvalitetsbredd behövs för att utmana på alla fronter.

Annons

Därför letar Real Madrid efter förstärkning. Därför är det ett måste om det här ska bli en säsong som kulminerar i titeljubel.

Och som jag ser på marknaden är Zlatan ett väldigt bra alternativ. Vilka andra “nior” finns tillgängliga att köpa loss mitt under en säsong? PSG släpper varken Edinson Cavani eller Kylian Mbappé. Bayern låter knappast Robert Lewandowski lämna. Att chansa med en anfallare ett par nivåer under den absoluta världsnivån känns inte som ett alternativ. Och även om Ibrahimovic lirar i en liga där nivåskillnaden givetvis är stor jämfört med La Liga, vet han åtminstone vad som krävs. Knäskadan verkar inte hämma honom och 22 mål oavsett liga är ett strålande facit.

Vi får väl vänta och se hur det här ryktet briserar under veckan, men jag är övertygad om att Real Madrid undersöker möjligheten att låna in Zlatan i januari.

Annons

För hans egen del? Det vore märkligt om han inte kände suget att göra en sista stor sväng i Europa. Inte minst om en klubb som Real Madrid knackar på. Han hade blivit den andre spelare i historien att representera både Barcelona, Real Madrid samt de två största Milano-klubbarna om en flytt blir ett faktum. Addera därtill Manchester United, Juventus, Paris Saint-Germain och Ajax. Zlatan hade kunnat avrunda en karriär med ytterligare en stormakt, kanske den största av alla, och jag ser inte hur den utmaningen inte skulle trigga till max. Det är den största av uppgifter som alltid har sporrat Zlatan.

Hans blotta närvaro hade gett otrolig krydda till ligan. Den saken kan vi slå fast.

Publicerad 2018-10-22 21:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto