Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bollinnehav vinner inga matcher för Simeone

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Atlético hade alltså 31 procent bollinnehav HEMMA mot Dortmund i går. Förvisso inget motstånd som helst, det blev trots allt torsk med 4-0 på Westfalen häromveckan.

Men ändå. Atlético har inga duvungar på mittfältet och Rodrigos intåg centralt i banan ska göra laget mer kapabelt att styra matcher och diktera spelet.

Fast Diego Simeone verkar bara rycka på axlarna. Det kommer matcher då lag faller djupt och den typ av spel kommer behöva praktiseras i större utsträckning. Att möta ett skickligt Dortmund på hemmaplan är väl egentligen precis vad Atleti vill.

Det blev 2-0 på Metropolitano i går. Atlético, med 31 procent bollinnehav, avlossade 15 skott varav sju på mål.

Annons

Dortmund? Inte en enda boll på mål.

Jag har påpekat det tidigare. Den här upplagan av Atlético har inte varit i närheten av sin kapacitet ännu. Det finns många individer som letar efter formen. Därför bör laget inte räknas ut av någon.

***

Han fick förvisso god hjälp av sitt försvar i går – det får han nästan alltid – men oavsett vad höll Jan Oblak nollan för hundrade gången i match nummer 178 för Atlético.

Herregud vilket facit det är.

***

Härligt att höra Champions League-hymnen rulla inför ett fullsatt San Siro. Det blev delad pott mellan Inter och Barcelona och det är en poäng som båda lagen är ganska nöjda med. Framför allt Barcelona, som redan är klart för åttondelsfinal som första lag i säsongens CL-upplaga och har peggat upp bra för att göra det som gruppetta.

Malcom då? Det klart han måste omnämnas. 21-åringen har legat längst nere i hörnet på Ernesto Valverdes frysbox de senaste månaderna men fick äntligen chansen att hoppa in nu när Leo Messi ändå saknades.

Annons

Snacka om att ta chansen också. Ett väldigt fint mål på egen hand gav tårar hos huvudpersonen själv och garanterat en boost inför framtiden.

Det ter sig fortfarande ganska märkligt varför brassen inte fått mer speltid. Valverde har varit intetsägande på alla frågor men det är uppenbart att det är någonting som inte synkat.

Kanske var det här första stora steget i rätt riktning.

Publicerad 2018-11-07 16:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto